Δόθηκαν τα πράσινα μπερέ στη νέα ΕΣΣΟ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δόθηκαν τα πράσινα μπερέ στη νέα ΕΣΣΟ


   
Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης έδωσε «το παρών» στην εκδήλωση που διεξήχθη για την επίδοση του πράσινου μπερέ στους νέους Καταδρομείς που εντάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά και... 

 

 

στην ομιλία του έστειλε ένα ισχυρό «μήνυμα» στην Τουρκία υπό το πρίσμα των προκλητικών ενεργειών της στην ανατολική Μεσόγειο και τα Κατεχόμενα.

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας μίλησε τόσο για τα κατεχόμενα Βαρώσια όσο και για τη στάση της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «επανάπαυση» σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο.

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού και επανάπαυσης δεν επιτρέπουν στην Εθνική Φρουρά οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης απονέμοντας τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ.

Τι είπε ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας

Σε ομιλία του στην τελετή επίδοσης των μπερέ, την οποία ανέγνωσε αξιωματικός της Διοίκησης καταδρομών, ο Υπουργός είπε πως οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην Αμμόχωστο, με την πρόσφατη απόφαση για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε, δεν μας επιτρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς η Τουρκία απειλεί καθημερινά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να έχει πρόθεση να αλλάξει την στάση της.

«Οι επίλεκτες μας δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ευέλικτες και ικανές να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο της πατρίδας μας», είπε και απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς είπε πως χάρη σε αυτούς, «μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα, καθώς αποδείξατε ότι η νεολαία μας συναισθάνεται τις απαιτήσεις των καιρών, διαπνέεται από φιλοπατρία και δηλώνει το «παρών» της όπου η πατρίδα τη χρειάζεται».

Ο κ. Πετρίδης κάλεσε τους καταδρομείς να τιμήσουν το ένδοξο μπερέ που θα φοράνε απ΄ εδώ και πέρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εκπληρώσουν επιτυχώς την αποστολή τους και θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες