Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για το ΕΣΥ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για το ΕΣΥ...



Αναμένεται νέο «τσουνάμι» ασθενών...

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΕΣΥ, στα ανθεκτικά, ακόμη, νοσοκομεία της Αττικής αλλά και σε εκείνα της περιφέρειας, που παλεύουν σκληρά να μην καταρρεύσουν σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο, και ιδίως στο κρίσιμο πεδίο των Εντατικών, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η κυβέρνηση.

Χθες νοσηλεύονταν στα... νοσηλευτικά ιδρύματα περί τους 4.400 ανθρώπους με σοβαρή λοίμωξη Covid-19, εκ των οποίων οι 3.520 σε απλές κλινικές και οι 890 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 600.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται νέο «τσουνάμι» ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία, το τελευταίο όπως όλα δείχνουν για το 2020. Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, περίπου 1.600 ασθενείς θα χρειαστούν νοσηλεία σε απλές κλίνες και 250 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με την μεγάλη εκτόνωση του φαινομένου να τοποθετείται χρονικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η επιβάρυνση των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας είναι τεράστια, καθώς το 65%-70% των νοσηλευομένων λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε αυτά τα νοσοκομεία. Και με δεδομένο ότι θα βρίσκονται υπό τις ίδιες συνθήκες πίεσης και για τον επόμενο μήνα, ξετυλίγεται με απόφαση της κυβέρνησης κι έπειτα από και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή ένα ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο συντονισμού των νοσοκομείων που βρίσκονται στο...κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες