Για άλλη μία χρονιά οι αγρότες βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της κλιμματικής αλλαγής - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Για άλλη μία χρονιά οι αγρότες βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της κλιμματικής αλλαγής




Για άλλη μία χρονιά οι αγρότες βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της κλιμματικής αλλαγής, της «ελεύθερης αγοράς» , της ανυπαρξίας μέριμνας. 
Μετά  τις  τελευταίες ραγδαίες βροχοπτώσεις ζητήματα υποβάθμισης της παραγωγής του ροδάκινου κατά κύριο λόγο ,αλλά και αλλων , καρπόπτωση, προβλήματα συλλογής και διάθεσης , οδηγούν τους παραγωγούς σε απόγνωση. 
Σε όλα αυτά αν προσθέσει κανείς την αβεβαιότητα σε ότι αφορά τις τιμές του συμπηρηνου  ροδάκινου (σ.σ. 10 Αυγούστου σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει επίσημα την τιμή)  την μεγάλη καθυστέρηση της αποπληρωμής του υπολοίπου 35% από τον ΕΛΓΑ των περσινών ζημιών , την γενικότερη δυσκολία , αλλά και την επερχόμενη έξαρση του covid 19,  έχει μπροστά του ολόκληρη σχεδόν την εικόνα. 
Μπροστά σ αυτήν την εικόνα καλούμε τον ΕΛΓΑ άμεσα να προχωρήσει σε εκτιμήσεις της πρόσφατης καταστροφικής ζημιάς και την Πολιτεία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβίωση του κλάδου.
Οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας, πολύ δε περισσότερο για τους αγρότες  οι οποίοι δείχνουν αποκλεισμένοι από κάθε μέτρο στήριξης.
Ο δρόμος του αγώνα γίνεται πλέον καθολικός .
Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά .
                                                   Για τον Α.Σ.Γ.Β.
Παπακωνσταντίνου Θεοδωρος                           Χαλκίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες