Και μια και δυο και τρεις έρευνες για το 5G!... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Και μια και δυο και τρεις έρευνες για το 5G!...



H ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς στις τηλεπικοινωνίες αποτελεί εθνική υπόθεση για το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει...
το ορόσημο του 2020 για την είσοδο του 5G στις χώρες της Ευρώπης, ορόσημο που πήρε αναστολή εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του COVID-19.

 Η προετοιμασία της Ελλάδας για το 5G έχει αρχίσει εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο και ήδη υπάρχει μια έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών για τη μετάβαση της χώρας στα δίκτυα νέας γενιάς. Στο αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει δημιουργηθεί επίσης ειδική επιτροπή με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης και παράδοση εισήγησης για τους στόχους και τις στρατηγικές μετάβασης στο 5G. Επιπλέον υπάρχει ως τεχνικός σύμβουλος του υπουργείου το Πολυτεχνείο για αυτό το θέμα. Όπως όλα δείχνουν, στην κυβέρνηση δεν επαρκούν όλες οι παραπάνω μελέτες για αυτή την εθνική υπόθεση.

 Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βάζει στην υπόθεση και μια ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία η οποία επίσης αναλαμβάνει το έργο της κατάθεσης μελέτης για τους «στόχους και τις στρατηγικές για την εισαγωγή και λειτουργία δικτύων 5ης γενιάς στην Ελλάδα». Η ανάθεση έγινε στην εταιρεία «ΕΡΝΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ», έναντι ποσού 98.000 πλέον Φ.Π.Α. συνολικά́ 121.520 ευρώ. Η εταιρεία ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά για το έργο και το ποσό της αμοιβής της πληρώνεται από το ειδικό αποθεματικό της ΕΕΤΤ.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες