Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων κλέβει τους καταναλωτές! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων κλέβει τους καταναλωτές!

Σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα που δεν φέρει διακριτικό της υπηρεσίας ήταν για πολλούς μήνες παροπλισμένο και με πρωτοβουλία της υφυπουργού Ανάπτυξης Θεοδώρας Τζάκρη επισκευάστηκε και πιστοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τα τέλη Μαΐου να έχει κάνει τους πρώτους αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Η Διεύθυνση Μετρολογίας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία έχουν καταστρώσει, σύμφωνα με το Έθνος, ειδικά δρομολόγια και κατόπιν σχετικών καταγγελιών διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες.

Η απορία χιλιάδων οδηγών όταν φεύγουν από ένα πρατήριο «πως είναι δυνατόν να έβαλα 20 ευρώ βενζίνης και ο δείκτης να μην έχει μετακινηθεί» βρίσκει πάντα απάντηση στους ελέγχους που κάνει το ειδικό όχημα.

Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι σε πρατήρια στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια όπου υπήρχαν καταγγελίες έβγαλαν λαβράκι...

Οι αποκλίσεις στις αντλίες κυμαίνονται από το 5% και έφθαναν στο 11%. Με απλά λόγια στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο ο οδηγός έχανε από 3,5 έως και 8 ευρώ.

Παράλληλα τα «μαύρα» κέρδη για τον επιτήδειο βενζινοπώλη είναι πολλαπλάσια αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ποσοτήτων που παρέχει με αυτό τον δόλιο τρόπο σε μια μέρα.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια μέρα το αφορολόγητο κέρδος του ιδιοκτήτη που έχει πειράξει τις αντλίες ανέρχεται από 350 έως 750 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες