Για κάθε 100 ευρώ μισθού έως 57 ευρώ για φόρους και εισφορές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Για κάθε 100 ευρώ μισθού έως 57 ευρώ για φόρους και εισφορές


Η ώρα του λογαριασμού έφθασε για εργοδότες και εργαζομένους. Αυξημένοι φόροι και εισφορές στοχοποιούν τους μισθούς με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα, να καταλήγουν στις τσέπες των δικαιούχων ένα… ίχνος των απολαβών που δικαιούνται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό των 100 ευρώ. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 ευρώ που θα πληρώνει ο εργοδότης από το 2016, τον εργαζόμενό του, θα καταλήγουν στην τσέπη του από 42,5 έως και 67 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του μισθού.

Τα υπόλοιπα, από 33 έως και 57,5 ευρώ θα μπαίνουν στο ταμείο του κράτους, είτε με τη μορφή φόρων είτε με τη μορφή ασφαλιστικών εισφορών.

Ήδη ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης άρχισαν να παρακρατούνται από τον μικτό μισθό του εργαζομένου βάσει της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα τόσο στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου όσο και σε αυτές του εργοδότη.

Με ποσοστό 40,9% η Ελλάδα, θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς.

Αυτό άρχισε να ισχύει ήδη από πέρυσι. Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που επεξεργάστηκε η Καθημερινή, και κατά το 2015 η χώρα μας κατατάχθηκε στην πρώτη θέση με συντελεστή 41,06%. Το συμπέρασμα; Η Ελλάδα λειτουργεί τιμωρητικά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα-μέλος του Οργανισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες