Πως θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων στους ένστολους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

15 Οκτ 2014

Πως θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων στους ένστολους

Από 7 έως 232 ευρώ θα είναι οι αυξήσεις που θα δουν στους βασικούς μισθούς τους οι ένστολοι, ενώ θα υπάρξει και αναπροσαρμογή στα επιδόματά τους, η οποία θα φτάνει μέχρι και τα 212 ευρώ για τους ανώτατους αξιωματικούς.
Ωστόσο παρά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ οι αποδοχές των ενστόλων δεν φαίνεται ότι θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012. Στις αποδοχές του Δεκεμβρίου θα ενσωματωθεί και η αύξηση του μισθού αλλά και τα αναδρομικά της περιόδου Ιουλίου- Νοεμβρίου.
 Όσον αφορά, δε, στα αναδρομικά της προηγούμενης διετίας, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012 που έγιναν οι περικοπές έως το φετινό Ιούνιο, οι ένστολοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή 3 χρόνια, αφού θα τα εισπράξουν σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
 Ο βασικός μισθός Λοχαγού και του αντίστοιχου βαθμού στα Σώματα Ασφαλείας, θα διαμορφωθεί στα 972 ευρώ από 928 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 44 ευρώ. Ο βασικός μισθός Συνταγματάρχη θα αυξηθεί κατά 75 ευρώ και θα φτάσει στα 1.221 ευρώ από 1.146 ευρώ. Ο βασικός μισθός υποστράτηγου θα φτάσει στα 1.523 ευρώ από 1.400 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 123 ευρώ. Οριζόντια θα είναι η αποκατάσταση κατά 50% και στις περικοπές που έγιναν στα επιδόματα. Ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση, το Επίδομα Εξομάλυνσης θα αυξηθεί έως 13 ευρώ, το Ειδικής Απασχόλησης έως 44 ευρώ, το Επίδομα Θέσης Ευθύνης έως 89 ευρώ, τα Έξοδα Παράστασης έως 42 ευρώ, το Επίδομα Διοίκησης έως 12 ευρώ
 Το Επίδομα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας θα αυξηθεί στα 51 ευρώ από 43 ευρώ και το Ειδικών Συνθηκών στα 69 ευρώ από 65 ευρώ. Αυτό που ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι αυτές οι αυξήσεις δεν θα συμψηφιστούν με το κοινωνικό μέρισμα που έχουν εισπράξει ήδη οι ένστολοι, ενώ θα παραμείνουν "ξεπαγωμένες" οι μισθολογικές προαγωγές, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι δεν πρόκειται να αναζητηθεί ούτε μισό ευρώ από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες