Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ κρούει τον κώδωνα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ κρούει τον κώδωνα

  Η Ομοσπονδία μας εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την εξάπλωση του ιού "Εμπολα" σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί υπηρεσιακά για τους κινδύνους που διατρέχουν, απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα στον κ.Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ με κοινοποίηση στον κ. Επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών ως ακολούθως:
Αριθ. Πρωτοκ.: 37/2014                                                                                                           Θεσσαλονίκη, 05-08-2014
ΠΡΟΣ:-         κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.ΚΟΙΝ.:-         κ. Επιθεωρητή Κλάδου Αλλοδαπών 
Θέμα : « Λήψη προληπτικών μέτρων στο  προσωπικό  που έρχεται σε επαφή με
μετανάστες  προερχόμενους από την Δ. Αφρική λόγω του ιού Έμπολα »

Κύριε Αρχηγέ,
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της εμφάνισης της μεταδοτικής νόσου του ιού «Έμπολα» στις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Λιβερία) αλλά και στις χώρες που δέχονται κυρίως  πολίτες από τις παραπάνω.
Δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών προερχομένων και από την Αφρική, έχει διαπιστωθεί πως παράνομοι μετανάστες εισέρχονται και από τις παραπάνω χώρες τόσο από τα χερσαία σύνορά μας όσο και από τα θαλάσσια.
Θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Σώματος να ενημερώσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το προσωπικό της  για τους τρόπους μετάδοσης του ιού   και να προβεί σε κάθε μέτρο που θα διαφυλάξει την υγεία των αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχων και επαφής τους με τους μετανάστες. Στη βάση αυτή, εκτιμούμε πως κρίνεται απαραίτητη η καθολική ενίσχυση και χορήγηση σε κάθε σημείο και κέντρο ελέγχου, στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα,  με γάντια και μάσκες μιας χρήσης προκειμένου απαραίτητα να γίνεται χρήση τους κατά τη διάρκεια επαφής του αστυνομικού προσωπικού με τους ελεγχόμενους.
Επειδή λαμβάνουμε  ενημέρωση, πως καμία πρόληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί ή δεν έχει φτάσει στο προσωπικό και η επαφή των αστυνομικών με τους μετανάστες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πραγματοποιείται με μέτρα προστασίας αλλά και  σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για τη νόσο τόσο του Π.Ο.Υ. όσο και άλλων  επίσημων φορέων,  παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου.

Post Bottom Ad

Σελίδες