Εφάπαξ εξπρές για 50.000 συνταξιούχους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Εφάπαξ εξπρές για 50.000 συνταξιούχους

Ξεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του έτους 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους.
Με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.
Στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή ακόμα και τις αρχές του 2014).
Μεταξύ άλλων ωφελούνται δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το οικονομικό επιτελείο και πλέον «κλείδωσε» το ποσό που θα διατεθεί.
Χθες υπήρξε και η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα, με το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία, νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ να φτάνει τα 800 εκατομμύρια.
Όπως ήδη αναφέρθηκε τα 420 εκατομμύρια θα πάνε στα ασφαλιστικά Ταμεία. Ο υπουργός Εργασίας έχει επισημάνει την ανάγκη να «κλείσουν οι λογαριασμοί με το παρελθόν και να μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Στόχος είναι άμεσα να προχωρήσει η καταβολή του εφάπαξ».


Post Bottom Ad

Σελίδες