Οι Ρώσοι του Αστραχάν στην Ημαθία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι Ρώσοι του Αστραχάν στην Ημαθία



Δωδεκαμελή αποστολή από την Περιφέρεια Άστραχαν της Ρωσικής Ομοσπονδίας φιλοξενεί από την Κυριακή 12 Μαΐου η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Επικεφαλής της επίσημης αποστολής είναι ο Κυβερνήτης του Άστραχαν Αλεξάντερ Ζίλκιν. Η τριήμερη επίσκεψη ξεκίνησε από την Ημαθία, σε αξιοθέατα της περιοχής (Βεργίνα, μοναστήρι Προδρόμου κ.ά.), εξαγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Σήμερα έγινε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμονα, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του κλιμακίου στη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, αλλά και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο των επαφών Καραπαναγιωτίδη-Ζίλκιν βρέθηκαν οι συνεργασίες σε εμπορικό, εξαγωγικό, τουριστικό και πολιτισμικό επίπεδο, σε συνέχεια των πολιτικών ανάπτυξης και συνεργασίας της Ημαθίας και της Κ. Μακεδονίας με περιοχές της Ρωσίας και γενικά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, ως υπεύθυνος βιομηχανίας, ανάπτυξης και εμπορίου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τόνισε ότι οι καλές σχέσεις που έχουν αποκτηθεί κατά το παρελθόν διατηρούνται, διευρύνονται και ενισχύονται, με στόχο την ανάπτυξη δυνατοτήτων, επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών στην Κ. Μακεδονία.

Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Καραπαναγιωτίδης παράθεσε δείπνο στη ρώσικη αποστολή, παρόντων των Δημάρχων Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.

Στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης παραβρέθηκαν η Βουλευτής και Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Μπατσαρά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, καθώς και το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών μεταξύ των κ.κ. Ζίλκιν και Καραπαναγιωτίδη, με νικητή τον πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες