Ανοιξιάτικη μπόρα! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ανοιξιάτικη μπόρα!

 Ανοιξιάτικη μπόρα!Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης είναι πολύ πιθανό να
εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά σήμερα:
Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο οι μέγιστες στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.
Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τις απογευματινές ώρες παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με καταιγίδες και σποραδικές βροχές, τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Βροχερό το σκηνικό του καιρού και στα νησιά.
Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στη Θεσσαλία, με τη θερμοκρασία ωστόσο να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μέτριοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Την Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Παρασκευή, στα δυτικά, τα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικές βροχές μπορεί να εκδηλωθούν το Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και την Κυριακή στα ηπειρωτικά, όμως με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με σταδιακή ενίσχυση, χωρίς πάντως να ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες