Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή


 Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή
Περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι του δημοσίου στο στόχαστρο
Με την κοινωνική αναλγησία να χτυπάει κόκκινο και με νομικίστικα τρικ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αφήσει στο δρόμο χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο κατάθεσε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βουλή ο Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα να δοθεί η δυνατότητα να απολυθούν περισσότεροι από 60.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Επιπλέον, το σχέδιο Μανιτάκη προβλέπει την έξοδο σε διαθεσιμότητα άλλων 4.000 υπαλλήλων κεντρικών υπηρεσιών υπουργείων.
Κλειδί για την παράκαμψη της συνταγματικής πρόβλεψης που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η νομικίστικη αλχημεία πως αν μετατραπεί το καθεστώς ορισμένων υπηρεσιών από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου Νομικά Πρόσωπα, τότε υπάρχει η δυνατότητα για απολύσεις που μπορούν να φτάσουν έως και 70% του συνολικού προσωπικού. Η κίνηση αυτή που πραγματοποιήθηκε εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και σχεδόν εν κρυπτώ έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και αναμένεται να επιφέρει καλοκαιρινή ασφυξία στη λειτουργία του Κράτους.
Η διάταξη μάλιστα του Αντώνη Μανιτάκη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει σκληρή απάντηση που μερικοί την προσδιορίζουν ως απεργιακή παράλυση του δημοσίου τομέα.
internet advertising

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες