Παραμένουν τελωνείο και χημείο στην Βέροια μετά από παρέμβαση Βεσυρόπουλου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Παραμένουν τελωνείο και χημείο στην Βέροια μετά από παρέμβαση Βεσυρόπουλου


Θετική απόφαση ελήφθη, για παραμονή του τελωνείου και της χημικής υπηρεσίας της Ημαθίας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τις δύο υπηρεσίες να μετακινούνται από τη Βέροια.
Μετά από συνεχείς επαφές και στοχευμένες κινήσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας
Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, παραμένουν το τελωνείο και η χημική υπηρεσία, παρά τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και της συνακόλουθης εξοικονόμησης πόρων.
Ο Βουλευτής Ημαθίας, κινήθηκε συντονισμένα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και το Επιμελητήριο Ημαθίας, για να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να παραμείνουν οι δύο υπηρεσίες.  Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Βεσυρόπουλος, συμφωνήθηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει, σχετικά με την ενδεχόμενη απομάκρυνση ή κατάργηση των εν λόγω υπηρεσιών, η οποία είχε προκαλέσει αναστάτωση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, στις βιομηχανίες κονσερβοποίησης αλλά και στους εργαζόμενους.
Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει: «Η διατήρηση του τελωνείου  και της χημικής υπηρεσίας, αποτελεί μια αρκετά θετική αλλά και ενθαρρυντική εξέλιξη, τόσο για την Ημαθία και την τοπική οικονομία όσο και για την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας. Το Τελωνείο της Βέροιας που είναι κυρίως εξαγωγικό και η Χημική Υπηρεσία που είναι κατ’ ουσίαν ένα τελωνειακό χημείο, το τέταρτο σε αριθμό δειγμάτων πανελληνίως, αποτελούν βασικά και απαραίτητα εργαλεία για την περιοχή μας. Πρέπει να στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, προκειμένου να δώσουμε ώθηση στον εν λόγω τομέα, ο οποίος μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας. Ως εκ τούτου, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας η δημιουργία οποιωνδήποτε γραφειοκρατικών κωλυμάτων»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες