'Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των απολυμένων στα Κλωστήρια Νάουσας - Οριστική επίλυση του προβλήματος εντός της εβδομάδας''. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

'Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των απολυμένων στα Κλωστήρια Νάουσας - Οριστική επίλυση του προβλήματος εντός της εβδομάδας''.


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίλυση του  προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με τους 380 συνταξιούχους, πρώην απολυμένων των Κλωστηρίων Νάουσας, μετά την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έθετε ανώτατο όριο στην αναγνώριση του πλασματικού χρόνου και ζητούσε τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την επιστροφή των χρημάτων. Το ζήτημα, όπως είναι φυσικό, είχε προκαλέσει αναστάτωση και ανασφάλεια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το προηγούμενο διήμερο , ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος  Βεσυρόπουλος, είχε διαδοχικές επαφές στην Αθήνα με την πολιτική εργασία του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Εντός της εβδομάδας, θα υπάρξει νέα ερμηνευτική εγκύκλιος και απόφαση που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα, διαλύοντας κάθε αυθαίρετη ερμηνεία αλλά και την ανασφάλεια των 380 πολιτών, που είδαν από τη μία μέρα στην άλλη να κινδυνεύουν οι συντάξεις τους.

Αναφερόμενος  σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που πήγε να γίνει και το αποτρέψαμε, ήταν μία κατάφωρη αδικία εις βάρος αυτών των ανθρώπων.  Ένα Κράτος Δικαίου οφείλει να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέσα στην εβδομάδα, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, θα υπάρξει απόφαση και ερμηνευτική εγκύκλιος που θα δίνει οριστική λύση. Σε αυτήν θα αναφέρεται ρητά ότι «ο ήδη αναγνωρισμένος χρόνος θα θεωρείται ασφαλιστικά ισχυρός, ακόμα και αν υπερβαίνει το ανώτατο όριο πλασματικού χρόνου, όπως αυτό καθορίστηκε με το Ν. 3996/2011». Οι συντάξεις των 380 συνταξιούχων των Κλωστηρίων Νάουσας δεν κινδυνεύουν.
 Θέλω να ευχαριστήσω  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Εργασίας που αντιλήφθηκε το  μέγεθος του προβλήματος και  ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση που κατέθεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες