Πολλαπλά τα εσωκομματικά μέτωπα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πολλαπλά τα εσωκομματικά μέτωπα

Νέα εσωκομματικά μέτωπα έχουν ανοίξει στη ΝΔ, μια ανάσα πριν από τις κάλπες. Δηλώσεις και πρωτοβουλίες σημαντικών στελεχών έχουν δημιουργήσει αναταραχή στο κόμμα και όπως όλα δείχνουν η επομένη των εκλογών θα είναι πολύ δύσκολη για την Ρηγίλλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, μεταξύ των αψυχολόγητων ενεργειών κατατάσσονται:
- η δήλωση του γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη, ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς της ΝΔ να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που τους εξόργισαν, αρκεί να υπερψηφίσουν τον κ. Κ. Καραμανλή,

το εξώφυλλο του «γαλάζιου» περιοδικού Μετεξέλιξη, που αποσύρθηκε άρον - άρον, εξαιτίας απαξιωτικού για τον Γ.Παπανδρέου περιεχομένου,

- η δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου στον City 99,5 ότι «το κακό με τη ΝΔ είναι πως έχει πολλούς Βενιζέλους»,

- η υπόθεση της υποτιθέμενης δήλωσης της Λούκας Κατσέλη για τους κατηγορουμένους για τρομοκρατία.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Ζαγορίτης επέμεινε και την Τρίτη στην άποψή του πως οι οπαδοί της ΝΔ μπορούν να υπερψηφίσουν τον κ. Καραμανλή και να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που τους απογοήτευσαν επισημαίνοντας: «Με έχει ενοχλήσει κάποιος. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξω παράταξη; Θα ψηφίσω τη ΝΔ, θα ψηφίσω τον Κ. Καραμανλή και θα αποδοκιμάσω αυτόν που με έχει ενοχλήσει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε το πρωί στο Mega: «Ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...», παρέχοντας κάλυψη στον γραμματέα, αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους, λέγοντας: «Τα ψηφοδέλτια της ΝΔκαταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά την αξιολόγηση της γενικής πολιτικής συμπεριφοράς του συνόλου των στελεχών που τα συνθέτουν. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, παράγοντες στη ΝΔ απέδιδαν τις παλινωδίες του εκπροσώπου στις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρέμβαση του γραμματέα κυρίως από συνυποψηφίους του στη Β' Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης έδινε εντολή να αποσυρθεί το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Μετεξέλιξη» που με έμμεσο τρόπο επιχειρούσε να απαξιώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλογο περιεχόμενο υπήρχε για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς και για την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ.

Σύμφωνα με Το Βήμα, όπως αποκαλύφθηκε, ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ σχεδίαζε να κυκλοφορήσει σήμερα, Τετάρτη, το νέο τεύχος του περιοδικού «Μετεξέλιξη», με εξώφυλλο τη ρόδα ενός ποδηλάτου με αλυσίδα, που παρέπεμπε ευθέως στο ατύχημα που είχε προ μηνών ο Γ.Παπανδρέου. Το εξώφυλλο παρέθετε επίσης περικοπές από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τίτλο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι αναφέρεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στο «γαλάζιο» περιοδικό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκαλείται «ο αλαζονικός κύριος», προσθέτοντας ότι «χλευάζει κάθε απόγευμα τους πολιτικούς του αντιπάλους», «υβρίζει τον Πρωθυπουργό», «εκτίθεται και αυτοδιαψεύδεται» .

Στην ίδια σελίδα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ αποκαλούνται «ερυθρόδερμοι πολιτικοί με πράσινα φτερά», επειδή τάσσονται υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκδότης του περιοδικού και αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ι.Χατζής έλαβε εντολή να αντικαταστήσει το εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, επισημαίνοντας πως το εξώφυλλο ήταν απλώς ένα από τα προσχέδια που ετοίμασε το πιεστήριο.

Τέλος, ένα «χτύπημα» ακόμη για τη ΝΔ ήρθε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη αλλοιώθηκε πράγματι από χάκερ.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας ζήτησε από τον Γ.Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση που έκανε στην ίδια και στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ότι: «Περιμένουμε ένα ευχαριστώ από την κ. Κατσέλη», γιατί η παρέμβασή του οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες