Προφυλακιστέος ένας εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Προφυλακιστέος ένας εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 32η τακτική ανακρίτρια ο 20χρονος Μανόλης Γιόσπας που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ η συγκατηγορούμενη του Μυρτώ Παντέλογλου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι η νεαρή φίλη του Μανόλη Γιόσπα πρέπει να αφεθή ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τη υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η Μ.Παντέλογλου υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την οργάνωση, ότι το μοναδικό στοιχείο που την συνδέει με την υπόθεση είναι η ερωτική σχέση που διατηρεί με τον Εμ.Γιόσπα και ότι όσες φορές πήγε στο επίμαχο διαμέρισμα δεν είδε τίποτα το παράνομο.

Ο Εμ.Γιόσπας, από την πλευρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι εμπλέκεται στην όλη υπόθεση μόνο και μόνο γιατί σύχναζε στο διαμέρισμα του συγκατηγορουμένου και ξαδέλφου του, Χαρίλαου Χατζημιχελάκη, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δικό του διαμέρισμα.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Π.Μασούρας έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 9 το πρωί, ενώ ο Χ.Χατζημιχελάκης θα απολογηθεί στις 11 το πρωί.

Αποτυπώματα στο μικροσκόπιο

Σε τρία άτομα που καταζητούνται βάσει εντάλματος σύλληψης, και όχι σε κάποιον εκ των παραπάνω κατηγορουμένων, ανήκουν τα αποτυπώματα που ανιχνεύθηκαν σε σακούλα που περιείχε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού και η οποία βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι αρχές υποστηρίζουν ότι τη σακούλα την είχε πετάξει ο Μανόλης Γιόσπας, όμως τα δικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν.

«Αναβαθμίστηκε» το κατηγορητήριο

Επίσης, αίσθηση έχει προκαλέσει ότι λίγο πριν την απολογία των τεσσάρων, όπως καταγγέλλουν κύκλοι της υπεράσπισης, το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί «οργανωμένου εγκλήματος» (αντιτρομοκρατικός νόμος) «αναβαθμίστηκε» με μία ακόμη διάταξη που επιφυλάσσει στους δράστες τρομοκρατικών πράξεων αυστηρότερη ποινική μεταχείριση.

Στην επιβαρυντική διάταξη που αποτελεί πλέον μέρος του κατηγορητηρίου γίνεται λόγος για δράστες που εκτελούν πράξεις, όπως εκρήξεις, «με τρόπο ή σε έκταση ή υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μία χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως μία δημόσια αρχή ή διεθνή οργανισμό να εκτελέσει οποιαδήποτε πράξη ή να απόσχει από αυτής ή να βλάψει σοβαρά τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μίας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες