Κακοποιημένη από τον πρώην άνδρα της, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Κακοποιημένη από τον πρώην άνδρα της, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο



Κακοποιημένη από τον πρώην άνδρα της, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ τώρα που βγήκε θέλει να υποβάλλει μήνυση
Την πρώτη φορά την χαράκωσε με μαχαίρι και της έκοψε το αυτί, τα ράμματα το αποδεικνύουν, οι ξυλοδαρμοί είναι συχνοί όπως και ο πιο πρόσφατος πριν λίγες μέρες, που την ανάγκασε να αφήσει τα παιδιά της στην μητέρα της και να νοσηλευτεί με τραύματα στο πρόσωπο, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες και τα χέρια. Το ξέσπασμα του πρώην συζύγου της θα πει ότι ήταν αναίτιο. Την συνάντησε στο δρόμο στον Ήφαιστο Κομοτηνής, ενώ έψαχνε τον μικρό γιο της να τον μαζέψει από το παιγνίδι και να το βάλει να κοιμηθεί. Άρχισε να με χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο. Τον έβλεπαν και δεν έτρεχε να με σώσει κανείς, γιατί έχει κακό όνομα και τον φοβούνται...


Η νεαρή γυναίκα έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις και κύματα βίας από τον πρώην άντρα της με τον οποίο είναι σε διάσταση, ενώ ο ίδιος συζεί με άλλη γυναίκα και τα παιδιά της. Δεν μ΄ ενδιαφέρει να κάνω την ζωή μου, δεν θέλω να δω άντρα ή να ξαναπαντρευτώ, θα πει η 24χρονη, που είναι ήδη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Μιλά και τα μάτια της βουρκώνουν, είναι μόνη και άφραγκη. Την συντηρεί ο πατέρας της που δουλεύει στο μεροκάματο σαν αχθοφόρος.

Κανονικά πρέπει να φύγει από εκείνη την γειτονιά που είναι στην εμβέλεια του πρώην συζύγου της, που άθελά της τον συναντά, αφού μένει λίγο πιο κάτω από το σπίτι της. Εκλιπαρεί για μια δουλειά κι ας είναι οτιδήποτε. Τσάπα στο χωράφι, καθάρισμα σκάλας, φροντίδα ηλικιωμένων, οτιδήποτε, αρκεί να μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην για τα τρία στόματα που έχει να θρέψει.
Νοιώθει να ασφυκτιά, να πνίγεται χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ.
Η Οσμάν Τουρκιάν μας άνοιξε την ψυχή της και μιλά για την ζωή της που στα 24 χρόνια της είναι μαύρη κι αράχνη, όταν άλλα κορίτσια της ηλικίας της τώρα ξεκινούν την ζωή τους.


«Είμαι παντρεμένη 13 χρόνια. Έχουμε 3 παιδιά, το μεγάλο είναι 11, η κόρη 8 και το μικρό 6. Ο πατέρας τους ούτε τα ταΐζει, ούτε τα φροντίζει, ούτε τίποτα. Εγώ τα έχω. Η μητέρα μου είναι άρρωστη, δεν έχει σύνταξη, ο πατέρας μου είναι χαμάλης και εγώ δεν έχω δουλειά να τα φροντίσω, παίρνω μόνο το επίδομα των πολυτέκνων, κάθε δύο μήνες 500 ευρώ, που να τα κολλήσω με τρία παιδιά.
Και τι συνέβη;
-Εκείνη την ημέρα εγώ πήγα και ζήτησα 50 ευρώ δανεικά από την θεία μου, ο μεγάλος μου ο γιός κόλλησε μηνιγγίτιδα και επειδή είναι άρρωστος, πήρα από έξω το εμβόλιο που στοιχίζει 50 ευρώ και πήρα δανεικά για να του κάνω το εμβόλιο. Γυρνώντας από το ΙΚΑ, βγήκα να ψάξω τον μικρό, επειδή είχε ζέστη, για να τον κάνω ένα μπάνιο και να κοιμηθούμε. Αυτός απότομα βγήκε μπροστά μου με το μηχανάκι του και άρχισε να με χτυπάει.
Πού έγινε αυτό;
-Στον Ήφαιστο, στο φούρνο μπροστά. Μας έβλεπαν αλλά δεν ήρθε να με βοηθήσει κανείς, γιατί αυτόν τον φοβούνται…
Σ΄ έχει ξαναχτυπήσει;
-Ναι πολλές φορές και με μαχαίρι με είχε κόψει στο μέτωπο, έχω και στο αυτί ράμματα, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο. Όλη μου την ζωή με φόβο είμαι, στον δρόμο που περπατάω κοιτάω πίσω μου, ζω με φόβο μήπως με σκοτώσει. Κάτι πρέπει να έχει»...
Η νεαρή γυναίκα ανήκει στην κατηγορία των κακοποιημένων γυναικών που θέλουν υποστήριξη. Θέλει μια κοινωνική υπηρεσία να την φροντίσει, μια ευαίσθητη πολιτεία να την εξασφαλίσει κατοικία και να διασφαλίσει την ζωή της ίδιας και των τριών μικρών παιδιών της. Προπάντων να την στηρίξει ψυχολογικά, δίνοντας νόημα και περιεχόμενο στην ζωή της που έχει γίνει σμπαράλια.
Μελαχροινή Μαρτίδου
XRONOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες