Αφανίζονται από άγνωστη αιτία τα μελίσσια στην Ελλάδα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αφανίζονται από άγνωστη αιτία τα μελίσσια στην Ελλάδα

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μελισσοπαραγωγοί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα τελευταία 5 χρόνια. Για έναν περίεργο λόγο που δεν έχει εξηγηθεί ακόμη, οι μέλισσες πεθαίνουν κατά χιλιάδες και τα μελίσσια αποδεκατίζονται ρίχνοντας την ελληνική παραγωγή μελιού και πλήττοντας οικονομικά τους μελισσοπαραγωγούς, ενώ προμηνύει δεινά για το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντος.

Στην Πελοπόννησο τα σμήνη μελισσών έχουν μειωθεί κατά 60%, στη Λάρισα κατά 40% και στην Κρήτη κατά 30%. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής μελιού στο μισό. Όμως κανένας δεν είναι σε θέση να εξηγήσει που, πως και γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και η φράση του Αϊνστάιν ότι «όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής» τρομάζει, καθώς τα συγκεκριμένα έντομα θεωρούνται ως τα πιο ανθεκτικά στις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες