Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε ανοίγουν μετά τις διακοπές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε ανοίγουν μετά τις διακοπέςΗ Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 θα είναι η τελευταία ημέρα μαθήματος για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, καθώς θα ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα. 

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη... 

 
Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, και το Πάσχα 2024 πέφτει στις 5 Μαΐου 2024. Έτσι, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από το Πάσχα θα είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου, με την επιστροφή των μαθητών να γίνεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024.

Επιπλέον, τα σχολεία που χρησιμοποιούνται και ως εκλογικά κέντρα, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, λόγω διεξαγωγλης των Ευρωεκλογών 2024.

Έτσι, η τελευταία ημέρα που οι μαθητές θα πάνε σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Οι μαθητές θα ξεκουραστούν για δύο εβδομάδες από τις υποχρεώσεις του, ενώ πρόκειται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, αμέσως μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου, που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την επόμενη Κυριακή του Θωμά (12 Μαΐου).

Φέτος υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενόψει των εξετάσεων, αλλά και των Ευρωεκλογών.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και την τελευταία ημέρα συνηθίζεται να πραγματοποιείται μια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Πέρυσι, τα μαθήματα στα Γυμνάσια ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, φέτος θα διεξαχθούν και οι Ευρωεκλογές (9 Ιουνίου), επομένως, τα σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου καθώς και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Έτσι, για τα Γυμνάσια, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου, απομένουν μόνο πέντε διαθέσιμες μέρες για επτά μαθήματα εκ των οποίων τα δύο κλαδικά (διπλά μαθήματα, Αρχαία γλώσσα συν Αρχαία μετάφραση και γλώσσα συν λογοτεχνία). Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου, ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα και τα Γυμνάσια- Λύκεια θα κλείσουν την Παρασκευή 17 Μαϊου, τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων, καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι Πανελλήνιες 2024 πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Μαϊου 2024 για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 ξεκινούν, με την σειρά τους, και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) με την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες