Πάει και ο Αντώνης Μάρκουλης τα βρόντηξε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Πάει και ο Αντώνης Μάρκουλης τα βρόντηξε από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα συντάχθηκα εμπνεόμενος από την εναλλακτική πρότασή τους για την Ελλάδα. Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τον λαό της Ημαθίας για την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του.
Σήμερα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με ευθύνη της ηγετικής ομάδας και κυρίως του Προέδρου του, κ. Κασσελάκη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας που υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο. Το κόμμα αδυνατεί να αναδείξει τα οξυμμένα προβλήματα του λαού και να ασκήσει κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση, με δυναμικό και αξιόπιστο περιεχόμενο. Κοντά σε αυτές τις αδυναμίες προστίθεται και η απουσία προοδευτικής ατζέντας και ο ετεροκαθορισμός του κόμματος από τις «πρωτοβουλίες» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται στην ανικανότητα διαμόρφωσης μίας πειστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης που να εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία.
Είναι φανερό πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό και να πείσει ότι είναι ο μοχλός για την προοδευτική διέξοδο και εκφραστής της ελπίδας του λαού για αλλαγή. Ο κ. Κασσελάκης αρέσκεται σε επικοινωνιακά σόου, που ενδεχομένως να δημιουργούν κάποιες εφήμερες εντυπώσεις, αλλά έχουν μηδενικό αντίκρισμα, καθώς στερούνται πολιτικής ουσίας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι αντίπαλοι της κυβερνητικής πολιτικής της Δεξιάς σήμερα σε κοινωνικό επίπεδο είναι η «κοινωνική αντιπολίτευση» και σε πολιτικό επίπεδο «ο κανένας»! Είναι υπαρκτός, έτσι, ο κίνδυνος η αντικυβερνητική διάθεση της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων να εκφραστεί τελικά από την Ακροδεξιά εξαιτίας της αδυναμίας των προοδευτικών δυνάμεων να εκδηλώσουν πολιτικά την καταφανή λαϊκή δυσαρέσκεια.
Δεδομένης, λοιπόν, της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από ένα κόμμα με συγκροτημένη ηγεσία και έτοιμη κυβερνητική λύση σε ένα κόμμα που με ευθύνη της νέας ηγεσίας του παρεκκλίνει από καταστατικές αρχές του και αδυνατεί να έρθει σε επαφή με την κοινωνία και τις ανάγκες της, αποχωρώ από το κόμμα.
Διότι η πολιτική για εμένα δεν είναι επάγγελμα, είναι επαφή με την κοινωνία και μία συνεχής μάχη για ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω ενεργά με τους όρους που την έδωσα τόσα χρόνια: με σοβαρότητα, με αξιοπιστία και με προοπτική. Για την απόκρουση της αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης και ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου που θα εγγυηθεί την προοδευτική διέξοδο με μία ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, ώστε η επίκληση της αναγκαίας πολιτικής αλλαγής να μην αποτελεί μία «ανεκπλήρωτη ευχή», αλλά να γίνει και πάλι εφικτή, να επανέλθει η ελπίδα και να έρθουν καλύτερες μέρες για όλες και για όλους!
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Βέροια, 10 Απριλίου 2024.
Αντώνης Μαρκούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες