Η πόλη που ψάχνει αγωνιωδώς για έναν υπάλληλο και δεν βρίσκει παρά τον υψηλό μισθό που προσφέρει - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Η πόλη που ψάχνει αγωνιωδώς για έναν υπάλληλο και δεν βρίσκει παρά τον υψηλό μισθό που προσφέρειΣτη πόλη Steamboat Springs του Κολοράντο, που βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και φιλοξενεί το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Steamboat, έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα.

Η... 

 
πόλη αντιμετωπίζει σημαντική πρόκληση, καθώς δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να συμπληρώσει μια κρίσιμη θέση εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο μισθός που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο.

Το οικονομικό κίνητρο δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει έναν υποψήφιο
 
Ο εν λόγω ρόλος, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης κινδύνων, συνοδεύεται από έναν προσοδοφόρο μισθό που αγγίζει τα 160.000 ευρώ. Ωστόσο, παραδόξως, αυτό το σημαντικό οικονομικό κίνητρο δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει έναν υποψήφιο.

Η ρίζα του προβλήματος δεν έγκειται στην ίδια τη θέση εργασίας, αλλά στην εκτίναξη του κόστους ζωής που έχει καταλάβει το Steamboat Springs, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η πανδημία μεταμόρφωσε δραστικά την αγορά κατοικίας σε πολλές περιοχές, με την πόλη αυτή του σκι να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο δήμαρχος της πόλης Gary Suiter τόνισε τις δυσκολίες της πόλης να στελεχώσει αυτόν τον ζωτικό ρόλο, σημειώνοντας ότι δύο δυνητικοί υποψήφιοι έχουν ήδη αρνηθεί την προσφορά. Ο λόγος; Ακόμη και με μισθό 160.000 ευρώ, το κόστος εξασφάλισης κατοικίας είναι απαγορευτικό.

Η Loryn Duke, διευθύντρια επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Steamboat, επεσήμανε μια σημαντική αλλαγή στη δυναμική της στέγασης εντός της πόλης.

Παραδοσιακά, τα σπίτια διατίθεντο για τους υπαλλήλους του θέρετρου και άλλους βασικούς εργαζόμενους, όπως αυτούς που εργάζονταν στην υγειονομική περίθαλψη και τη φιλοξενία, διασφαλίζοντας ότι εκείνοι που κρατούσαν την πόλη σε λειτουργία μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να ζουν εκεί. Τώρα, ωστόσο, το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά.

Τα σπίτια επαναχρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για καταλύματα φιλοξενουμένων και τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας την οξεία έλλειψη προσιτών χώρων διαβίωσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Οι τοπικές τάσεις στην αγορά ακινήτων επιδεινώνουν περαιτέρω το ζήτημα. Ο Jon Wade, μεσίτης στην περιοχή, ανέφερε στο NBC ότι από το 2020 οι πωλήσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 64%.

Αυτή η εκτίναξη των τιμών έχει κάνει ακόμη και τα μέτρια διαμερίσματα να φτάνουν την ιλιγγιώδη τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κατά συνέπεια, τα άτομα που κερδίζουν έως και 200.000 ευρώ ετησίως βρίσκονται εκτός της αγοράς ακινήτων, μια εκπληκτική απόδειξη του διογκωμένου κόστους ζωής που χαρακτηρίζει πλέον αυτή τη χιονοδρομική πόλη.

Η τρέχουσα κρίση στέγασης δεν επηρεάζει μόνο την ικανότητα της πόλης να προσελκύει και να διατηρεί βασικούς εργαζόμενους, αλλά απειλεί επίσης τον ίδιο τον ιστό της κοινότητας που κάνει το Steamboat Springs ένα μοναδικό και ζωντανό μέρος για να ζει και να επισκέπτεται κανείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες