Τουρισμός: Σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Τουρισμός: Σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις για την Καθαρά ΔευτέραΤο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καταγράφει ήδη υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή ακίνητα σε δημοφιλείς περιοχές της χώρας, όπου ήδη καταγράφονται ποσοστά άνω του 90% στους «καρναβαλικούς» προορισμούς

Σύμφωνα με... 

 
τα δεδομένα που προκύπτουν από την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, οι καρναβαλικοί προορισμοί, Πάτρα και Ξάνθη έχουν την «τιμητική» τους με ποσοστά προ-κρατήσεων να αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα για το τριήμερο. Υψηλά ποσοστά στους καρναβαλικούς προορισμούς έχουν καταγραφεί από τα μέσα του Ιανουαρίου στη βασίλισσα του καρναβαλιού – την Πάτρα, που πλέον αγγίζουν το 91% και με μόλις 32 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα στο Δήμο Πατρέων.

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλα για 4μελή οικογένεια ή/και παρέα ξεκινά από 1.013€ για τρεις διανυκτερεύσεις στη Πάτρα, ενώ στην Ξάνθη από 860€.

Αυτά αναφέρονται σε σχετική ανάλυση του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τις προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να τονιστεί ότι «τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων».

Οι hot προορισμοί

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, η Πάτρα, η Αχαϊκή πρωτεύουσα, αριθμεί 465 εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυξημένες κατά 15 ακίνητα εντός 20ημερών. Αναμενόμενο λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται από τους ταξιδιώτες που θέλουν να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση.

«Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες του τριημέρου επιλέγουν περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την Πάτρα που διαθέτουν οικονομικές επιλογές τόσο για οικογένειες όσο και για νέους, περιοχές όπως ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και το Αίγιο. Ενώ, πολλοί σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν τη περιοχή της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου», σημειώνει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του Δικτύου E-Real Estates.

Όσον αφορά τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις καταγράφονται άνω του 80%. Συγκεκριμένα στην Αράχωβα, αγγίζουν το 80% με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να διαμορφώνονται από 511€ και η διαθεσιμότητα να είναι μόλις 46 ακίνητα. Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% με μόλις 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και με το κόστος να ξεκινά από 560€ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα. Το 84% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα με 4 μόλις διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και το κόστος να διαμορφώνεται από 711€ και στο Καρπενήσι το 92% με κόστος από 341€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου. Η διαθεσιμότητα στο Λεβίδι είναι σχεδόν μηδενική, με μόλις 3 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και ποσοστό προ-κρατήσεων στο 86% και το κόστος να διαμορφώνεται από 635€, ενώ στη Βυτίνα από 564€ , στη Στεμνίτσα από 550€, στη Ζάτουνα από 477€ και με ποσοστό προ-κρατήσεων, 86%, 75% και 73% αντίστοιχα.

Παράλληλα, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 56% έως 74% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα. Με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 447€ για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες