Προσλήψεις για άνεργους άνω των 55 ετών στο Δημόσιο – Επιχορήγηση έως και 750 ευρώ του μηνιαίου μισθού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις για άνεργους άνω των 55 ετών στο Δημόσιο – Επιχορήγηση έως και 750 ευρώ του μηνιαίου μισθού


Ευκαιρία να βρουν απασχόληση στο Δημόσιο θα έχουν χιλιάδες άνεργοι που η ηλικία τους ξεπερνά τα 55 έτη: Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «τρέχει» ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης, το οποίο θα επιτρέψει να πιάσουν δουλειά σε Κρατικούς φορείς εκείνοι που σε «προχωρημένη» ηλικία έχασαν την θέση που είχαν και βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημόσιους φορείς που επιχορηγούνται για διάστημα 12 +12 μηνών με το 75% του μισθολογικού κόστους των ανέργων που θα προσλάβουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης της απασχόλησης 21.500 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα, μέσω του οποίου βασική επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Προγράμματος  

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης,
  • επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν.3852/2010 (Α΄ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. οι οποίοι διαθέτουν συμπληρωμένο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ηλικίας άνω των 55 ετών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

Ποια διαδικασία ακολουθούν οι φορείς

Ποια είναι όμως η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι κρατικοί φορείς;

  • Οι δικαιούχοι υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.
  • Η Δ.ΥΠ.Α επιβεβαιώνει ότι ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις.
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δ.ΥΠ.Α υποδεικνύουν στον δικαιούχο, υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.
  • Ο δικαιούχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Για τη Δημόσια Πρόσκληση καθώς και άλλες αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Κοινή Υπουργική Απόφαση για 1.300 ανέργους

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος στα μέσα του περασμένου μήνα εκδόθηκε ΚΥΑ για την επιδότηση 1.300 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω με το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο να ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έναρξη προγράμματος στήριξης των ανέργων υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αφσάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς

Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά σε 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών.

Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες