Μικρά φωτοβολταϊκά αυτοπαραγωγής για μεμονωμένους ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Μικρά φωτοβολταϊκά αυτοπαραγωγής για μεμονωμένους ΑΓΡΟΤΕΣ

Με βάση την εξειδίκευση των μέτρων για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας των αγροτών, που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, για τους μεμονωμένους αγρότες θα ξεκινήσει, άμεσα το «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ένα νέο πρόγραμμα αυτοπαραγωγής (αποκλειστικά για αγρότες) ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Στην πράξη, πρόκειται για την αυτονόμηση -σε καινούρια δράση- των ενισχύσεων για αγροτικά φωτοβολταϊκά (με ή χωρίς μπαταρία) που προβλέπονταν στο «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες». Στο νέο πρόγραμμα, αυξάνεται η μέγιστη ισχύς παραγωγής των επιλέξιμων συστημάτων – από τα 10 κιλοβάτ στα 50 κιλοβάτ. Το μικρό «πλαφόν» ισχύος ήταν ένας από τους λόγους που στο «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» δεν έχει έως αυτή τη στιγμή σημαντική ανταπόκριση από αγρότες.
Επίσης, το ΥΠΕΝ πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να οριστικοποιήσει το ύψος των επιδοτήσεων στο «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» – το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί με δεδομένο ότι πλέον είναι επιλέξιμα και μεγαλύτερα συστήματα. Υπενθυμίζεται ότι για τους αγρότες στο «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» η επιδότηση ήταν 40% για τα φωτοβολταϊκά και 90% για τις μπαταρίες.
Για την ενίσχυση της αυτοπαραγωγής, παράλληλα αυξάνεται άμεσα (από 3 σε 6 Μεγαβάτ) ο «κλειδωμένος» ηλεκτρικός χώρος, διαθέσιμος κατά προτεραιότητα στους αγρότες ανά υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (6 Mεγαβάτ Χ 225 υποσταθμοί στη χώρα = 1350 Μεγαβάτ).
Κώστας Δεληγιάννης ennergypress
ΠΙΕΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Επικοινωνία
Ιπποκράτους 38, | Βέροια | Τ.Κ. 59131
Τηλ.: +30 6977 335 368 | 23310 64 477
e. pieriaenergy@gmail.com | info@pieriaenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες