Τι είναι η μπλε κάρτα που έρχεται στο ποδόσφαιρο και φέρνει αντιδράσεις – Τι προβλέπει ο κανονισμός - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι η μπλε κάρτα που έρχεται στο ποδόσφαιρο και φέρνει αντιδράσεις – Τι προβλέπει ο κανονισμός

 Τι θα συμβεί αν ένας ο τερματοφύλακας αντικρίσει μπλε κάρτα

Διαφορετικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) για την εφαρμογή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο.

Η...
 
 
μπλε κάρτα σύμφωνα με την πρόταση της IFAB, θα εισαχθεί στο ποδόσφαιρο, αρχικά δοκιμαστικά, ως μέρος αντιμετώπισης των αντικανονικών ενεργειών των παικτών και σύμφωνα με αυτή οι ποδοσφαιριστές θα απομακρύνονται από το γήπεδο για δέκα λεπτά εάν διαπράξουν σκληρό φάουλ ή διαμαρτυρηθούν.

Τι θα λέει ο κανονισμός

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι αναφέρει ο κανονισμός στο ενδεχόμενο που ο τερματοφύλακας μιας ομάδας δεχτεί μπλε κάρτα. Σύμφωνα με την Telegraph, ο νέος κανονισμός αναφέρει ότι εάν ένας τερματοφύλακας τιμωρηθεί με μπλε κάρτα, τότε ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να πάρει μια απόφαση. Να τοποθετήσει έναν παίκτη του γηπέδου στη θέση του τερματοφύλακα ή να κάνει αλλαγή για να φέρει στο γήπεδο τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα.

Επίσης, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η μπλε κάρτα δεν θα επιδεικνύεται, αρχικά, στους προπονητές και ότι οι διαιτητές θα λάβουν οδηγίες για περιορισμό της χρήσης της, έτσι ώστε μια ομάδα να μην μείνει με πολύ μικρό αριθμό παικτών.

Η IFAB θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 2 Μαρτίου, στη Σκωτία, όπου θα συζητήσει για τον νέο κανονισμό, κι εάν εγκριθεί θα ξεκινήσει μια σειρά δοκιμών για την εφαρμογή του, ξεκινώντας από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους αγώνες νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες