Η Eλλάδα ανάμεσα στις 10 χώρες που επιλέγουν οι ξένοι συνταξιούχοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Η Eλλάδα ανάμεσα στις 10 χώρες που επιλέγουν οι ξένοι συνταξιούχοιΣτην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Κόστα Ρίκα
 
Tο International Living αποκάλυψε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους τόπους για να αποσυρθεί κανείς το 2024.
Σύμφωνα με... 

 
τον Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην έβδομη θέση στον κόσμο, καθώς στοχεύει να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης προσελκύοντας ξένους ιδιώτες υψηλού πλούτου και συνταξιούχους να κάνουν τη χώρα, σπίτι τους.

Η International Living αναφέρει ότι ο Δείκτης ενημερώνεται από εκατοντάδες απόψεις και πραγματικές εμπειρίες-πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τις αξιόπιστες πηγές της στους καλύτερους προορισμούς συνταξιοδότησης σε όλο τον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Κόστα Ρίκα, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία και το Μεξικό. Ο Παναμάς, η Ισπανία και ο Ισημερινός βρίσκονται ακριβώς πάνω από την Ελλάδα. Η Μαλαισία, η Γαλλία και η Κολομβία συμπληρώνουν τη λίστα με τις κορυφαίες χώρες για συνταξιοδότηση το 2024.

Συνταξιοδότηση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Δείκτη, αν και η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα ποικίλλει δραματικά ανάλογα με την τοποθεσία και την εγγύτητα σε μια πόλη ή τη θάλασσα, οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές στις ΗΠΑ.

Η στέγαση στην Ελλάδα έχει εκτιμηθεί ότι είναι έως και 75% χαμηλότερη από τις τιμές στις ΗΠΑ. Το κόστος ζωής στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50% κάτω από το κόστος ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, διατηρώντας τα καθημερινά έξοδα σχετικά χαμηλά.

«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία κάνουν τους συνταξιούχους, τους ψηφιακούς νομάδες και τους ομογενείς να συρρέουν στον ηλιόλουστο ουρανό και τις γαλάζιες θάλασσες της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρει.

«Προσθέστε σε αυτό και το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας, το οποίο μπορεί ακόμα να αποκτηθεί δαπανώντας 250.000 ευρώ για ένα ακίνητο στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, και έχετε ένα ενδιαφέρον μείγμα ξένων από όλο τον κόσμο που αναζητούν το δικό τους κομμάτι του παραδείσου», προσθέτει.

Οι συντάκτες του Δείκτη σημειώνουν ότι η υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα απαιτεί προσεκτική έρευνα. Οι ποιοτικοί γιατροί και οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις αφθονούν, αλλά αυτές συγκεντρώνονται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Δεν διαθέτει κάθε χωριό ή νησί νοσοκομείο ή ειδικούς γιατρούς.

Για να υποβάλετε αίτηση για άδεια παραμονής, πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε ασφαλιστική κάλυψη υγείας στην Ελλάδα. Το ευρύ φάσμα των εταιρειών και των διαθέσιμων προγραμμάτων είναι πολύ λογικό σε σύγκριση με το κόστος κάλυψης υγείας στις ΗΠΑ.

Τα έξοδα από την τσέπη σας είναι επίσης λογικά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, μια επίσκεψη σε γενικό γιατρό κοστίζει περίπου 35 δολάρια, σε ειδικούς 50 δολάρια, ένας οδοντιατρικός καθαρισμός 40 δολάρια και μια οφθαλμολογική εξέταση 60 δολάρια. Πολλοί άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό για οδοντιατρικές εργασίες και άλλες διαδικασίες που θα ήταν απαγορευτικά ακριβές στις χώρες τους.

Το 2022, η Ελλάδα ξεκίνησε μια καμπάνια που απευθύνεται σε συνταξιούχους που έχουν κουραστεί από τον ψυχρότερο καιρό και το υψηλό κόστος διαβίωσης στην πατρίδα τους.

Η καμπάνια απευθύνθηκε σε μια τέτοια αγορά μέσω της φράσης μάρκετινγκ «Θέλετε να νιώσετε ξανά 20 ετών; Με ζεστές θερμοκρασίες το χειμώνα έως και 20 βαθμούς Κελσίου, η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να βρίσκεστε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες