Έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων


ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 εξέδωσε ομόφωνα (αριθ. απόφασης 272/2023 με ΑΔΑ: ΨΦ5ΙΩΨΠ-ΥΗΕ) ΨΗΦΙΣΜΑ με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του οποίου προωθούνται ρυθμίσεις που αφορούν συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ζητά:

1. Να αποσυρθούν άμεσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών ύδρευσης των δήμων.

2. Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία το Υπουργείο των Εσωτερικών ως καθ΄ ύλην αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπουργείο, για να εκκινήσουν συζητήσεις ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο όχι μόνο να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα των ΔΕΥΑ και των δήμων, αλλά και να σχεδιαστεί η ουσιαστική ενδυνάμωσή τους προς όφελος τον τοπικών κοινωνιών.

3. Να προστατευτούν οι θέσεις εργασίες για να μην θιγούν εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Για το Δ.Σ.

Η
Πρόεδρος

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες