Ακρίβεια: Βραχνάς η συνεχής αύξηση των τιμών – Περιορίζουν τις αγορές τους οι καταναλωτές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Βραχνάς η συνεχής αύξηση των τιμών – Περιορίζουν τις αγορές τους οι καταναλωτές


 

Ειδικά τώρα στις γιορτές, οι περισσότεροι καταναλωτές είναι σε απόγνωση καθώς αδυνατούν, ακόμη και με το δώρο, να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα βασικά. Οι τιμές στα λαχανικά, το κρέας και τα τρόφιμα έχουν εκτιναχθεί. Στις... 


 

λαϊκές αγορές και στα σουπερμάρκετ, τα πορτοφόλια αδειάζουν αλλά οι τσάντες δε γεμίζουν. 

Οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα που αποτελούν τη βάση του ελληνικού τραπεζιού «καλπάζουν». Τα λαχανικά τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 12%, τα φρούτα 10,8%, τα ψάρια 9,5% και τα αυγά 4,8%.

Οι λαχανόκηποι φαίνεται πως βγάζουν «χρυσάφι», αφού οι τιμές των προϊόντων τους τραβούν ανεξέλεγκτα την ανηφόρα.Ενδεικτικά:
Το κουνουπίδι στη λαϊκή κοστίζει ενάμιση ευρώ το κιλό και στο σουπερμάρκετ δυόμιση, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσε τα 60 λεπτά. Το μπρόκολο φτάνει τα 2,40 στη λαϊκή και τα 3,5 ευρώ στο σουπερμάρκετ από 2 ευρώ πέρσι. Το λάχανο, μισό ευρώ στη λαϊκή, 80 λεπτά στα σουπερμάρκετ από 30 λεπτά πέρσι.

Το μαρούλι πωλείται από 60 έως και 90 λεπτά το τεμάχιο, τα καρότα έχουν αγγίξει το ενάμιση ευρώ στις λαϊκές, τα κρεμμύδια από 60 λεπτά πέρσι έχουν φτάσει να πωλούνται ακόμα 1,30 ευρώ το κιλό.

Οι έμποροι των λαϊκών αγορών εκφράζουν φόβους ότι η ακρίβεια οδηγεί στην φτώχεια.

Άνιση η μάχη των καταναλωτών


Την ίδια στιγμή, χιλιάδες νοικοκυριά προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους, ωστόσο συνειδητοποιούν ότι η καθημερινή μάχη με την ακρίβεια είναι άνιση.

Απλησίαστο για τους καταναλωτές είναι και το κρέας. Σήμερα, το μοσχάρι πωλείται από 10 εως 12€/kg, το χοιρινό 6 έως 8 ευρώ και το κοτόπουλο από 4 έως 6 ευρώ το κιλό.

Πρεμιέρα για το «καλάθι των Χριστουγέννων»


Το «καλάθι των Χριστουγέννων» με έξι εορταστικά προϊόντα μπαίνει πλέον στα ράφια των σουπερμάρκετ, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών σε αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα και τσουρέκια.

Το καλάθι ξεκινά από σήμερα και θα ισχύει μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται έξι κατηγορίες τροφίμων, βασικές για το γιορτινό τραπέζι

– Αρνί,

– Κατσίκι, 

– Γαλοπούλα,

– Τσουρέκι,

– Βασιλόπιτα,

– Σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες