Οι αλλαγές στο επίδομα μητρότητας – Τι να κάνουν οι δικαιούχοι για να το λάβουν και πότε θα δοθεί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Οι αλλαγές στο επίδομα μητρότητας – Τι να κάνουν οι δικαιούχοι για να το λάβουν και πότε θα δοθεί


Τον τρόπο που θα χορηγηθεί το επίδομα μητρότητας των 780 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.  «Έχουμε κάνει μια σημαντική ρύθμιση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο έχει και την εξομοίωση επιδόματος μητρότητας. Λύνω μια μεγάλη αδικία. H κυβέρνηση αυτή εξομοιώνει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες το επίδομα μητρότητας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα πληρωθεί το επίδομα. «Από την ώρα που θα ψηφιστεί ο νόμος… όλοι όσοι δικαιούνται την αναδρομική τους καταβολή- θα κάνουν αίτημα στον ΕΦΚΑ και θα πάρουν το επίδομα τους  με την κανονική ροή», απάντησε και πρόσθεσε πως «ο νόμος κατατίθεται στη Βουλή στις 6 Δεκεμβρίου. Εάν τηρηθεί η διαδικασία η κοινοβουλευτική όπως την έχουμε σχεδιάσει – θα ψηφιστεί στις 18 Δεκεμβρίου ή στις 19 Δεκεμβρίου. Άρα θα πάρει ΦΕΚ πριν τις γιορτές.  Από την 1η του χρόνου θα λειτουργεί ο νόμος».

Μετά ρωτήθηκε εκ νέου εάν από την 1η του χρόνου που θα λειτουργεί ο νόμος  θα δοθούν συνολικά τα ποσά αυτά για τις δικαιούχους. «Φυσικά. Όσοι είναι από  24 Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούν να κάνουν αίτηση και αμέσως από την ώρα που θα πάρει ΦΕΚ ο νόμος, θα πληρωθούν», απάντησε και επανέλαβε πως το ποσό του επιδόματος θα δοθεί αναδρομικά από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Για τις καταβολές επιδομάτων

Μεταξύ άλλων μίλησε για τις καταβολές του έκτακτου Δώρου  Χριστουγέννων / επιταγής  ακρίβειας  στους συνταξιούχους, στους ανασφάλιστους αλλά και για τις πληρωμές των συντάξεων και του επιδόματος στους  δικαιούχους προσωπικής διαφοράς.

«Όλα τα ποσά που θα δοθούν- το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ευάλωτους, οι πληρωμές των συντάξεων και  η πληρωμή του επιδόματος στους  δικαιούχους προσωπικής διαφοράς  θα γίνουν μεταξύ 18 και 22 Δεκεμβρίου. Στις 18  Δεκεμβρίου θα γίνει λογικά η καταβολή του έκτακτου επιδόματος και στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Ο σκοπός μας είναι πριν τις γιορτές Χριστουγέννων να έχουμε δώσει σε όλους τους συμπολίτες το σύνολο των χρημάτων που πρέπει να τους δώσουμε, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους εφόσον επιθυμούν, να κάνουν τα δώρα τους τα εορταστικά, αλλά και για να μπορούν να κάνουν τις γιορτές με μια αξιοπρέπεια και με μια χαρά», είπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες