ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τάσος Μπαρτζώκας Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Κτηματολόγιο και τη διευκόλυνση στη μεταβίβαση ακινήτων. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τάσος Μπαρτζώκας Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Κτηματολόγιο και τη διευκόλυνση στη μεταβίβαση ακινήτων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέλαβε το ρόλο του Εισηγητή στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου και την απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.
Ο Βουλευτής στην πρώτη τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και έκανε λόγο για σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει από τον Υφυπουργό, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων και για επιτάχυνση στη λειτουργία του Κτηματολογίου.
Επίσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας κατέγραψε τις σημαντικότερες από τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, όπως την κατάργηση του πιστοποιητικού περί μη οφειλής ΤΑΠ στις μεταβιβάσεις ακινήτων, την κατάργηση πολλαπλής προσκόμισης αποσπασμάτων κτηματολογικού διαγράμματος, αλλά και στη νέα διαδικασία ψηφιακής μεταβίβασης ακινήτου που αρχίζει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Ιανουάριο.
Όπως τόνισε ο Βουλευτής «η νέα διαδικασία ψηφιακής μεταβίβασης, κάνει τη ζωή πιο εύκολη για όλους: πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε το Κτηματολόγιο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, και να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή».
Παρατίθεται η ομιλία σε link:
https://www.youtube.com/watch?v=dzdX619R4i4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες