Βίντεο-Ριζώματα Ημαθίας από ψηλά ένας μεγάλος ημιορεινός οικισμός του νομού Ημαθίας. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Βίντεο-Ριζώματα Ημαθίας από ψηλά ένας μεγάλος ημιορεινός οικισμός του νομού Ημαθίας.

Τα Ριζώματα Ημαθίας είναι ένας μεγάλος ημιορεινός οικισμός του νομού Ημαθίας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού στα όρια με τους νομούς Πιερίας και Κοζάνης. Ανήκει στον Δήμο Βέροιας και ήταν η έδρα του πρώην δήμου Μακεδονίδος και απέχει περίπου 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού τη Βέροια, 35 χλμ. από την Κατερίνη και 59 χλμ. από την Κοζάνη. Το χωριό απλώνεται στις δυτικές πλαγιές των Πιερίων σε υψόμετρο 650 μ. περίπου. Ο πληθυσμός του στη συντριπτική του πλειοψηφία ασχολείται με τη γεωργία. 

Στο χωριό δραστηριοποιείται πολιτιστικός,λαογραφικός και αθλητικός σύλλογος.
Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν Μπόστανη και μετονομάστηκε την 01/11/1927. Έχει πλούσια ιστορία και παράδοση και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (δάση και λιβάδια, ρυάκια και χείμαροι). Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σπουδαία ήταν η προσφορά των Μποστανιτών με κυριώτερους τους αδελφούς Γεώργιο και Αθανάσιο Συρόπουλο, γόνους παλιάς κλεφταρματολικής οικογένειας. Σήμερα αριθμεί περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους και είναι διάσημο για τις - εξαιρετικής ποιότητας - τομάτες που παράγει.

Πολύ κοντά στα Ριζώματα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες