Ελαιόλαδο: Οι συνέπειες της μικρής παραγωγής και ο κίνδυνος το προϊόν να μείνει αδιάθετο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ελαιόλαδο: Οι συνέπειες της μικρής παραγωγής και ο κίνδυνος το προϊόν να μείνει αδιάθετο

 


Περιζήτητο προϊόν τείνει να γίνει το ελαιόλαδο, καθώς η εφετινή παραγωγή θα είναι πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες. Αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος της συγκομιδής εφέτος, εκτοξεύει την τιμή του εφέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην Μεσσηνία, που συνήθως έχει μεγάλη παραγωγή, οι αγρότες που παράγουν λάδι αρνούνται να το πουλήσουν και το κρατούν, περιμένοντας ότι θα αυξηθεί η τιμή του.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το μεροκάματο εφέτος έχει αυξηθεί στα 60 ευρώ, ενώ το λάδι στα χωράφια στα Φιλιατρά έχει φτάσει τα οκτώ ευρώ το λίτρο, τιμή διπλάσια σε σχέση με πέρσι. Οι καιρικές συνθήκες εφέτος και η μεγάλη παραγωγή πέρσι είναι οι παράγοντες που συντείνουν εφέτος στο να είναι μικρή η παραγωγή.

Παρά την μικρή παραγωγή, οι εκτιμήσεις για υψηλότερη τιμή εφέτος προκαλούν χαμόγελα. Ωστόσο οι παραγωγοί σημειώνουν ότι αν η τιμή αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε το λάδι να γίνει είδος πολυτελείας, τότε θα μειωθεί η κατανάλωσή του και το προϊόν κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες