Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ευνοεί τον οργανισμό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ευνοεί τον οργανισμόΈνα ποτηράκι κόκκινο κρασί ευνοεί τον οργανισμό! Μέτρον άριστον και η συνήθεια γίνεται ωφέλιμη και ευεργετική

Τηρουμένων των αναλογιών και πίνοντας άκρως υπεύθυνα μπορούμε να πάρουμε τα μέγιστα από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Θέλετε... 

 
να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να έχετε όφελος από αυτό; Και όμως είναι δυνατό!

Αυτές τις ημέρες, η μια μελέτη μετά την άλλη μας αποκαλύπτει τι είναι υγιεινό και τι όχι. Αν και οι περισσότερες δεν μας χαροποιούν, τώρα έχουμε μια έρευνα που πραγματικά μας αρέσει!

Σας αρέσει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί όσο και σε εμάς;

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι ένα κλασικό ποτό που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Το κόκκινο κρασί πάει πολύ με το κόκκινο κρέας και τα τυριά, αλλά είναι εξίσου ωραίο να έχετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ ενώ είστε στον καναπέ.

Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz ή Tempranillo: μερικοί άνθρωποι έχουν ξεκάθαρη προτίμηση ενώ σε άλλους αρέσουν όλα.

Θερμοκρασία δωματίου

Πάντα είχαμε την εντύπωση ότι πρέπει να πίνουμε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό όμως δεν ισχύει! Σύμφωνα με την Ακαδημία Κρασιού, είναι πολύ καλύτερο να πίνουμε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία ανάμεσα σε 12 και 18 βαθμούς. Μια πιο ζεστή θερμοκρασία λέγεται ότι βγάζει την μια πιο έντονη γεύση αλκοόλ κάτι που σημαίνει ότι χάνεται η απαλή γεύση του κρασιού.

Υγιεινό!

Τώρα, αποδεικνύεται ότι το κόκκινο κρασί μας κάνει καλό. Ερευνητές από το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών στην Μαδρίτη κατέληξαν ότι το κόκκινο κρασί κάνει πολύ καλό στα δόντια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει ένα συστατικό που λέγεται πολυφαινόλη. Αυτό το συστατικό εμποδίζει τα βακτήρια από το να κολλούν στα δόντια σας. Αυτό σημαίνει ότι διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο να πάθετε πλάκα, πέτρα ή τερηδόνα.

Χάσιμο βάρους

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Washington δείχνει ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ναι αλήθεια σας λέμε. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στο κόκκινο κρασί περιέχουν ένα είδος αντιοξειδωτικού που λέγεται ρεσβερατρόλη.

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, η ρεσβερατρόλη είναι ο καλύτερος σας φίλος.

Η ρεσβερατρόλη είναι λευκό λίπος που μεταμορφώνεται σε μπεζ λίπος. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο επειδή αυτό το είδος λίπους καίγεται πολύ πιο εύκολα αλλά και πιο γρήγορα. Αυτό έδειξε μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Harvard, η οποία διήρκησε πάνω από 13 χρόνια. Σε αυτή την έρευνα πήραν μέρος πάνω από 20.000 γυναίκες.

Μια ομάδα γυναικών έπινε δύο ποτήρια κρασιού κάθε μέρα. Αυτή η ομάδα εμφάνισε λιγότερο κίνδυνο (περίπου 70%) να πάρει βάρος σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έπιναν.

Βράδυ καλύτερα

Άρα, γιατί πρέπει να πίνετε κρασί ειδικά την νύχτα; Αποτελέσματα από το πανεπιστήμιο της Arizona State δείχνουν ότι η ρεσβερατρόλη σας κάνει να χάνετε μέρος της όρεξης σας. Ένα ποτήρι κρασί θα σας κάνει να μην επιθυμείτε σοκολάτα, πατατάκια ή γλυκά το βράδυ. Επομένως, ένα ποτήρι κρασί είναι ιδανικό, απλά βεβαιωθείτε ότι θα πιείτε υπεύθυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες