Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης και πέταξε χρυσές λίρες από το μπαλκόνι του σπιτιού της - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης και πέταξε χρυσές λίρες από το μπαλκόνι του σπιτιού της

 
Οι επιτήδειοι δεν σταματούν τα τηλέφωνα μέχρι να πάρουν τα χρήματα

Οι τηλεφωνικές απάτες είναι πια ένα σύνηθες φαινόμενο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με... 


 

τους επιτήδειους να προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσω τηλεφώνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και τους λένε το ίδιο παραμύθι. Ότι κάποιο από τα παιδιά τους ενεπλάκη σε τροχαίο και χρειάζονται χρήματα είτε για να μην συλληφθεί, είτε για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Κάπως έτσι την πάτησε και μια γυναίκα στις Σέρρες, που πέταξε από το μπαλκόνι της, χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν ενταθεί τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, με επιτήδειους που ζητούν χρήματα. Από τον Έβρο μέχρι και τη Λάρισα, σπείρες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι κάποιο παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, ζητούν την άμεση καταβολή χρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάνουν ακόμη και 200 τηλεφωνήματα την ημέρα! Είναι μάλιστα τόσο αδίστακτοι που τελευταία έπεισαν μία γυναίκα στις Σέρρες, να πετάξει χρυσές λίρες Αγγλίας από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Την προσοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνιστά ο Γιάννης Κούνιος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών.

Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη στα σύνορα 37χρονος Βούλγαρος που είχε αποσπάσει με απάτη 17.000 ευρώ στις Σέρρες και διαπιστώθηκε ότι εμπλεκόταν σε αντίστοιχη υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη.

Η μέθοδός τους βασίζεται στη συνεχή απασχόληση του θύματος, καθώς δεν σταματούν τα τηλέφωνα μέχρι να πάρουν τα χρήματα, τόνισε ο κ. Κούνιος, ενώ ανέφερε παράδειγμα στο οποίο οι απατεώνες είχαν το τηλέφωνο ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξημερώσει και να πάει το θύμα στην τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες