Οι Έλληνες ψηφίζουν… εξωτερικό για την 28η Οκτωβρίου – Οι προορισμοί που επιλέγουν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Οι Έλληνες ψηφίζουν… εξωτερικό για την 28η Οκτωβρίου – Οι προορισμοί που επιλέγουνΟι Έλληνες επιβάτες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό, τάση που επικράτησε και πέρυσι
 
Η αργία της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και...  

 
ήδη οι Έλληνες έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για μια μίνι απόδραση από την πόλη.

Σύμφωνα με αεροπορικές πηγές, η κίνηση για την 28η Οκτωβρίου καταγράφεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η αργία φέτος «πέφτει» Σάββατο, περιορίζοντας τη δυνατότητα για μια τελευταία φθινοπωρινή απόδραση (τουλάχιστον από την Αθήνα, καθώς η κίνηση από τη Θεσσαλονίκη λόγω και της αργίας της εορτής του Αγίου Δημητρίου που επεκτείνει το Σαββατοκύριακο φαίνεται να καταγράφει μικρή άνοδο).

Εξωτερικό επιλέγουν οι Έλληνες για την 28η Οκτωβρίου

Φαίνεται πώς φέτος οι Έλληνες ψηφίζουν ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, όπου ήδη έχει φτάσει ο χειμώνας και το κρύο, σε αντίθεση με το παρατεταμένο καλοκαίρι που επικρατεί στη Νότια Ευρώπη.

Έτσι, σχεδόν μια εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου, οι πληρότητες στο δίκτυο του εξωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κινούνται μεταξύ 76% – 80%, ανάλογα τον προορισμό (ίδια επίπεδα στην Αθήνα / ελαφρά βελτιωμένες συγκριτικά με πέρυσι για τη Θεσσαλονίκη) με την κίνηση να κορυφώνεται μεταξύ 25 Οκτωβρίου έως και 29 Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες επιβάτες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό, τάση που επικράτησε και πέρυσι.

Οι top προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα και Θεσσαλονίκη:
Φαίνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση να ταξιδεύουν και να εξερευνούν λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ακόμα και εντελώς νέους, αλλά και πιο οικονομικούς. Αντί να επιλέξουν το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Ρώμη, προτιμούν για παράδειγμα μια πόλη-έκπληξη, το Ταλίν, αλλά και το Εδιμβούργο, τη Βαρσοβία ή την Κρακοβία, προορισμοί που έχουν ήδη αρχίσει να «μυρίζουν» χειμώνα και Χριστούγεννα.

Όπως βλέπουμε, πέρυσι ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ήταν το Τελ Αβίβ, κάτι που φέτος δεν ισχύει λόγω του πολέμου που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση στο εσωτερικό

Η κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού είναι περίπου στα περυσινά επίπεδα, με τους παραδοσιακούς προορισμούς – Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, κ.α. – να προσελκύουν σημαντικό αριθμό επιβατών και λόγω των μετακινήσεων φοιτητών, δασκάλων, στρατιωτικών, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες