Τζωρτζίνα Αθανασίου:Έχω τη τιμή να ζω κάθε χρόνο στον ήχο του ζουρνά και να ακολουθώ τα μπουλούκια ως την τελευταία υπόσχεσή τους. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Τζωρτζίνα Αθανασίου:Έχω τη τιμή να ζω κάθε χρόνο στον ήχο του ζουρνά και να ακολουθώ τα μπουλούκια ως την τελευταία υπόσχεσή τους.

Μπούλες!
Ένας ισχυρός λόγος να μην επιστρέψεις στο σπίτι σου στις Απόκριες, και ένας ισχυρός λόγος να επισκεφτείς την Νάουσα για πρώτη φορά. Αρκεί, γιατί μετά θα ξανάρθεις. 

Επισκέφθηκα εχθές, Παρασκευή, τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» και συνομίλησα με τον Πρόεδρο, κ. Αρη Τόσιο, μέλη του Δ.Σ, παλιούς και νέους χορευτές.  

Έχω τη τιμή να ζω κάθε χρόνο στον ήχο του ζουρνά και να ακολουθώ τα μπουλούκια ως την τελευταία υπόσχεσή τους. 
Πέρα όμως από το έντονο συναίσθημα και το ρίγος που δημιουργεί το Δρώμενο, δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη την οποία συναισθάνομαι έχοντας συνομιλήσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και σήμερα, με νυν χορευτές, με παλιές Μπούλες, και μελετητές της τοπικής ιστορίας όπως ο Μανώλης Βαλσαμίδης και ο κ. Τάκης Μπάιτσης. Η ευθύνη αυτή αφορά την διάσωση, διάδοση, μεταλαμπάδευση και αναγνώριση του Δρώμενου, ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την Unesco. 
Στην προσπάθεια αυτή οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν, χάρη σε προηγούμενες συνεργασίες μας, ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία του κοινού καλού και του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι μία προσπάθεια στην οποία όλοι οι Ναουσαίοι πιστεύουμε και η οποία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς χάρη στην αφοσίωσή μας στον κοινό σκοπό. 

“Με αυτό χορεύουν λοιπόν, με το πάθος που αισθάνονται. Με συναίσθηση της φορεσιάς που φοράνε και της Ιστορίας της. Εσύ τους βλέπεις και ανατριχιάζεις, ενώ αυτοί χορεύουν και ψηλώνουν.”

https://faretra.info/2022/03/03/zournas-ntaouli-tz-athanasiou/

#tzitzi2023
#allileggii
#empistosini
#Τζωρτζίνα
#tzitzi_tzo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες