Διόδια: Μονομερείς αυξήσεις από τους παραχωρησιούχους καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών – Η δήλωση Σταϊκούρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Διόδια: Μονομερείς αυξήσεις από τους παραχωρησιούχους καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών – Η δήλωση Σταϊκούρα


Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα προκάλεσαν οι μονομερείς αποφάσεις των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων να αυξήσουν σημαντικά από τον επόμενο μήνα τα διόδια, ενώ ήδη διεξάγονταν συναντήσεις με την Πολιτική ηγεσία.  Μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, βούληση την πολιτικής ηγεσίας ήταν να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών για το 2023.

Ο κ Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι ” το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών.” Οι Παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων ζήτησαν, στις 3 Ιουλίου 2023, με επιστολή τους προς την Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή τελών στα διόδια για το έτος 2023, στη βάση του υφιστάμενου πλαισίου των συμβάσεων παραχώρησης, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών.


Εξαιτίας της σημασίας του ζητήματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συναντήθηκε στις 18 Ιουλίου 2023 και στις 24 Ιουλίου 2023, με τους κ.κ. Δημήτριο Γκατσώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», Παναγιώτη Παπανικόλα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Γεώργιο Συριανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» και Ροδιανό Αντωνακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» / «ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.».


Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη για το 2023. Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια.


Η ανακοίνωση του υπουργείου συνεχίζει ως εξής: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι Παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης.


Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες