Γιατί τα αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά εν κινήσει; ΒΙΝΤΕΟ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Γιατί τα αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά εν κινήσει; ΒΙΝΤΕΟΌλο και περισσότερα είναι τα φαινόμενα αιφνίδιας ανάφλεξης εν κινήσει οχημάτων, με τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. και τους ειδικούς στον χώρο της συντήρησης αυτοκινήτων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον έγκαιρο και σωστό έλεγχο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με... 

 
τους ειδικούς, η ελλιπής συντήρηση των αυτοκινήτων και οι υψηλές θερμοκρασίες των κινητήρων θεωρούνται οι βασικότεροι λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης φωτιάς σε εν κινήσει. αυτοκίνητο.

Μάλιστα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν μεγάλες ποσότητες πλαστικού, το οποίο μπορεί να υπερθερμανθεί και να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ τα παλαιότερα οχήματα σε μεγάλο βαθμό δεν είναι τόσο σωστά συντηρημένα.

Αιτία βραχυκυκλώματος

Για παράδειγμα, μια μικρή διαρροή λαδιού ή εύφλεκτου υγρού ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά, εάν παρατηρηθούν μεγάλες θερμοκρασίες, ενώ η ελαττωματική ηλεκτρική καλωδίωση είναι συχνή αιτία βραχυκυκλώματος.

Ακόμη, σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος, όταν τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες θερμοκρασίες, ο κινητήρας που ζεσταίνεται μπορεί να αναφλέξει εύφλεκτα υγρά (πχ λάδι ή ψυκτικό υγρό) αν υπάρχει διαρροή προς τα καυτά εξαρτήματα του, τα οποία κατά το 50% είναι πλαστικά.

Όπως σημαίνουν κατασκευαστές και ειδικοί στον χώρο της συντήρησης οχημάτων, ο ετήσιος έλεγχος του αυτοκινήτου είναι αναγκαίος, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν βλάβες και να διορθωθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες