Ναυαγός επιβίωσε δύο μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό έχοντας μόνο τον σκύλο του - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Ναυαγός επιβίωσε δύο μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό έχοντας μόνο τον σκύλο τουΝαυαγός επιβίωσε δύο μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό έχοντας μόνο τον σκύλο του

Μετά από λίγες μέρες αποχωρισμού, ο Tim Shaddock ξανασυναντήθηκε με το αγαπημένο του σκυλί, την Bella.

Ο... 


 

ιστιοπλόος Tim Shaddock είχε πάρει τη μικρή του σκυλίτσα ονόματι Bella και ξεκίνησε για ένα τεράστιο ταξίδι 3700 μιλίων που θα ξεκινούσε από το Μεξικό και θα κατέληγε στη Γαλλική Πολυνησία, σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στο μέσο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το ταξίδι τους πήγε πολύ στραβά εξαιτίας μίας πολύ ισχυρής καταιγίδας που κατέστρεψε το catamaran στο οποίο επέβαιναν. Οι δύο τους παρέμειναν για περισσότερες από 8 εβδομάδες μεχρί που τελικά διασώθηκαν τυχαία από διερχόμενο αλιευτικό.

Όπως θα έλεγε στους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη διάσωσή του, ο Tim Shaddock, «η παραμονή στη θάλασσα ήταν πραγματικά δύσκολη. Τώρα θέλω απλά να ξεκουραστώ και να φάω κάτι καλό γιατί παραήμουν πολύ καιρό στη θάλασσα. Κατά τα άλλα είμαι καλά στην υγεία μου».
Αυτό που έσωσε τη ζωή τη δική του και της Bella ήταν το δίχτυ ψαρέματος που είχε μαζί του. Ταυτόχρονα γλίτωσαν των εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία επειδή καλύπτονταν από ένα στέγαστρο που είχε το catamaran.


Ο αποχωρισμός της Bella από τον Tim

Σε μία συνέντευξη τύπου που έκανε πριν λίγο ημέρες ο Shaddock σχετικά με την εμπειρία που έζησε, αποκάλυψε ότι η Bella θα υιοθετηθεί από τον Genaro Rosales, μέλος του πληρώματος του πλοίου που τον έσωσε.
Παρά την τρομακτική του εμπειρία, ο ίδιος έχει επιλέξει να συνεχίσει τα ριψοκίνδυνα ταξίδια στον πλανήτη. Δεν θέλει όμως να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της αγαπημένης του Bella στην οποία θα προσφέρει μία πιο ήρεμη ζωή.


Μιλώντας για το πώς την ανακάλυψε, ο Shaddock τόνισε ότι «με βρήκε στο Μεξικό και δεν με άφηνε να φύγω. Προσπάθησα να βρω ένα σπίτι για εκείνη αλλά εκείνη ήθελε να είναι μαζί μου. Είναι ένα απίστευτο πλάσμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ζει. Είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο θαρραλέα από εμένα».

Bella και Tim ξανασυναντήθηκαν στην παραλία Manzanillo του Μεξικό, έχοντας περάσει αρκετές μέρες χώρια αμέσως μετά τη διάσωσή τους. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω το σκύλο μου» είπε συγκινημένος. Eίναι προφανές ότι ο ένας έδωσε στον άλλο την ψυχική δύναμη για να συνεχίσει και τελικά να επιβιώσει μέσα σε μία τόσο δύσκολη συνθήκη.

reader.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες