Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις
Μετά τον Δεκαπεντάγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», για την παροχή επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων σε νέους 25 έως 39 ετών.

Σύμφωνα με... 

 
τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα ενισχύεται με 375 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων και του αριθμού των κατοικιών βάσει παλαιότητας.

Με τη νέα ενίσχυση, ο συνολικός προϋπολογισμός πρώτης και δεύτερης φάσης του προγράμματος «Σπίτι μου» ανέρχεται πλέον σε 750 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (9/8) στην ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης:
  • Το κατώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο για τους νέους άγαμους στις 16.000 ευρώ , στις 24.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και στις 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, με αντίστοιχη προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.
  • Η παλαιότητα και το μέγεθος του ακινήτου. Υπενθυμίζεται πως στο Σπίτι μου 1, το ακίνητο έπρεπε να έχει οικοδομηθεί τουλάχιστον πριν από 15 έτη. Με την τροποποίηση ορίζεται πως η δεκαπενταετία υπολογίζεται από τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Όσον αφορά το μέγεθος του ακινήτου επισημαίνεται πως στο ανώτατο όριο των 150 τ.μ. δεν προσμετρώνται τετραγωνικά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο αγοράς ως παραρτήματα-παρακολουθήματα.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα υποστηρίζει τη δανειοδότηση μόνο για ακίνητα που:

  • Θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικία.
  • Έχουν μέγεθος έως 150 τ.μ. πλην οριζόμενων βοηθητικών χώρων
  • Η οικοδομική άδειά τους εκδόθηκε πριν από τουλάχιστον 15 έτη
  • Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής
  • Παραμένει βέβαια η προϋπόθεση ότι οι αιτούντες δεν διαθέτουν άλλο σπίτι ή τυχόν ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες