Ενημέρωση για την ενεργοποίηση της Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ενημέρωση για την ενεργοποίηση της Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας.

Σύμφωνα με την έκδοση του χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς όπου προβλέπεται για αύριο Τρίτη 07-08-2023 ότι η κατηγορία κινδύνου θα είναι 3 (υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας, και κατόπιν της εισηγητικής αναφοράς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 07 Αυγούστου 2023 ημέρα Δευτέρα η σύγκληση του Συντονιστικού οργάνου της Π.Ε. Ημαθίας με απώτερο σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στον προληπτικό και κατασταλτικό μηχανισμό της δασοπροστασίας στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Ημαθίας
Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν οι:
Ο Αξιωματικός σύνδεσμος της Ι Μεραρχίας Πεζικού με την Πολιτική Προστασία,
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας,
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας,
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας,
Ο Αν. προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας,
Ο Αν. προϊστάμενος του Δασαρχείου Βέροιας,
Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ,
Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Ημαθίας.
 Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατόπιν της εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Βέροιας, ενεργοποιείται η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας (ΑΔΑ: ΨΓ897ΛΛ-Η7Π), που αφορά τις περιοχές NATURA, άλση πάρκα, δασικά οικοσυστήματα κλπ. όπως ορίζονται στις διάταξεις του Ν.998/1979 (Α’289), και έχει ισχύ από αύριο Τρίτη 08-08-2023 στις 07:30 π.μ. έως και τις 07:30 π.μ. της Τετάρτης, 09-08-2023.
Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση προς στους συμπολίτες μας:
1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων για την προστασία των Δασών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες