Οδηγίες για να αποφευχθούν οι πνιγμοί στις παραλίες: «Μην ντύνετε τα παιδιά σαν φουσκωτούς RoboCop» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Οδηγίες για να αποφευχθούν οι πνιγμοί στις παραλίες: «Μην ντύνετε τα παιδιά σαν φουσκωτούς RoboCop»
Τι προτείνει ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Ν.Γιοβανίδης
 
Οδηγίες για το τι δεν πρέπει να κάνουν οι λουόμενοι στην παραλία έδωσε... 

 
ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ), Νίκος Γιοβανίδης.

«Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αρκετά καλό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, οι πνιγμοί παραμένουν και βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη προσπάθεια να μειωθούν και γι’ αυτό τον λόγο από φέτος καταγράφονται και οι διασώσεις που γίνονται από τους ναυαγοσώστες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Γιοβανίδης τόνισε στο GRTimes.gr ότι ο παιδικός πνιγμός είναι πάντα σιωπηλός και πως πρέπει «να σταματήσει η Ελληνίδα μάνα να βάζει το παιδί της μπρατζάκια, σωσίβιο, βατραχοπέδιλα και «μακαρόνι». Το παιδί πρέπει να μάθει να επιπλέει και να κολυμπάει και όχι πηγαίνει στη θάλασσα σαν φουσκωτός «RoboCop».

Οδηγίες για να μην κινδυνεύσετε στη θάλασσα

Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) είναι ότι αρκετοί λουόμενοι δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Γιοβανίδης μέσω του GRTimes.gr τονίζει στους λουόμενους τι να ΜΗΝ κάνουν, όταν κολυμπούν στη θάλασσα.
  • Όσοι δεν γνωρίζουν κολύμβηση, – και απλά επιπλέουν – πάντα να είναι με ένα άτομο ακόμη
  • Να μην κολυμπούν στη θάλασσα φαγωμένοι, κουρασμένοι, μεθυσμένοι
  • Να μην απομακρύνονται από την ακτή δίχως λόγο
  • Να προσέχουν τα θαλάσσια ρεύματα
  • Να μην βουτούν σε θολά και άγνωστα νερά

«Ο ναυαγοσώστης βοηθάει στην ανάπτυξη της ασφάλειας του τουριστικού προϊόντος στη χώρα, ενώ τη μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να τη δίνουμε πάντα στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους που είναι Νο1 ηλικιακή ομάδα σε πνιγμούς. Οι περισσότεροι πνιγμοί σημειώνονται σε ήρεμα νερά. Παρόλα αυτά πνίγονται άνθρωποι και σε πιο «άγρια», οπότε το σύνθημα είναι ένα: «Προσέχουμε, προσέχουμε, προσέχουμε!» προσθέτει o διευθυντής της ΕΝΑΚ.

Σε κάθε πισίνα και ένας ναυαγοσώστης

Όσον αφορά τις πισίνες και την ύπαρξη ναυαγοσωστών με τη νέα νομοθεσία κάθε χώρος που διαθέτει πισίνα θα πρέπει να υπάρχει στο σημείο και ναυαγοσώστης. «Τα καταλύματα που έχουν πάνω από 50 δωμάτια και το βάθος της πισίνας ξεπερνάει το 1,5 μέτρο, πρέπει να έχουν ναυαγοσώστη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μην είναι σ’ ένα σταθερό μέρος, αλλά περιμετρικά της πισίνας. Με την ύπαρξη ναυαγοσωστών ανεβαίνει η ποιότητα των παροχών, αλλά και της ασφάλειας σ’ ένα κατάλυμα» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες