«Ανοίγει» και για τους «κομμένους» του προηγούμενου κύκλου το market pass - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

«Ανοίγει» και για τους «κομμένους» του προηγούμενου κύκλου το market pass

Από Αύγουστο ενεργοποιείται το νέο market pass και από Σεπτέμβρη το youth pass: Αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το market pass, καθώς αποφασίστηκε να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2022. Άρα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων με την προθεσμία να λήγει στις 31 Ιούλη. Ακολουθεί το youth pass που διαμορφώνεται στα 150 ευρώ και αφορά τους 18άρηδες. 

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης 

Έτσι, από τον επόμενο μήνα μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο ενισχύσεων: Το εκπτωτικό κουπόνι για αγορές σε super market (market pass) θα μπει εκ νέου στην ζωή μας, καθώς θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την ενίσχυση και οι «κομμένοι» του πρώτου κύκλου, ανάλογα βεβαίως με το τι εισοδήματα δήλωσαν για το 2022.  

«Αυτόματη» επέκταση του market pass 
Όπως όλα δείχνουν το μέτρο θα πάρει παράταση για τουλάχιστον 3 μήνες ακόμη, δηλαδή ως τον Οκτώβριο, διάστημα που δεν αποκλείεται να επεκταθεί εκ νέου. Τα ποσά που χορηγούνται είναι τα εξής: 

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα
Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα έχει προγραμματιστεί βάσει του α΄κύκλου να παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023 και μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε ήταν υποχρεωμένο άμεσα να την απενεργοποιήσει και να διαγραφεί το όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί. 

Πού μπορεί να αξιοποιηθεί το market pass 
Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.
Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Ποια θα είναι η διαδικασία για το Youth Pass
Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί το youth pass που είναι ένα «δώρο» του Κράτους, θα μπορούσε να πει κανείς, σε όσους «κλείνουν» τα 18τους έτη ή διανύουν τα 19. Η ενίσχυση θα είναι ετήσια, θα καταβάλλεται δηλαδή κάθε χρόνο στους νέους με την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως. 

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr. 

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Το εκπτωτικό «κουπόνι» θα είναι 150 € και δικαιούχοι θα είναι νέοι που συμπληρώνουν 18ο έτος – 19ο έτος ηλικίας. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτηση κωδικών Taxisnet, ενώ το «κουπόνι» θα χρησιμοποιείται, σε:

Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα
Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)
Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής 
Θέατρα – σινεμά – συναυλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες