Έκθεση της CIA αποκάλυψε πού βρίσκονται οι πιο γεροί πότες στον κόσμο - Η θέση της Ελλάδας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Έκθεση της CIA αποκάλυψε πού βρίσκονται οι πιο γεροί πότες στον κόσμο - Η θέση της ΕλλάδαςΟι Νήσοι Κουκ, η Λετονία και η Τσεχία αποτελούν το τρίπτυχο των χωρών με τους πιο δυνατούς πότες στον κόσμο. Στον κατάλογο που έχει καταρτίσει και δημοσιεύσει... 

 
η CIA, η Ανατολική Ευρώπη φαίνεται να έχει τα πρωτεία στην κατανάλωση αλκοόλ, ενώ σε χαμηλή θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ συγκέντρωσε η CIA το 2019, με την κατάταξη για 189 χώρες να γίνεται με βάση τα λίτρα καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο μέσα σε ένα χρόνο.

Τον... χορό σέρνουν τα νησιά Κουκ, με κάθε άτομο στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ειρηνικού να καταναλώνει περίπου 13 λίτρα καθαρού αλκοόλ κάθε χρόνο, που μεταφράζεται σε πάνω από 100 ποτήρια κρασί. Πάνω από τους μισούς ενήλικες στα νησιά αυτά, που απέχουν πάνω από 2.500 χλμ. από τη Νέα Ζηλανδία και αριθμούν μόλις 17.500 κατοίκους, πίνουν αλκοόλ.

Ροπή προς την τακτική κατανάλωση αλκοόλ διαφαίνεται και στην ανατολική Ευρώπη, με τη Λετονία, την Τσεχία και τη Λιθουανία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της CIA. Ενδεικτικό είναι πως τόσο στη Λετονία όσο και στη Λιθουανία πάνω από ένας στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το ποτό, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιο κάτω στην κατάταξη βρίσκονται η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, στην 24η και την 35η θέση αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα πιο χαμηλά, καταλαμβάνει την 66η θέση.

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία στην κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον πλανήτη, αναφέρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ.

«Ουραγοί» στην κατάταξη με τους πιο γερούς πότες είναι χώρες όπως το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Μαυριτανία και η Σομαλία, όπου το αλκοόλ απαγορεύεται για θρησκευτικούς λόγους.

O κατάλογος της CIA εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες