Κικίλιας: Σύλληψη δύο ανδρών για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Κικίλιας: Σύλληψη δύο ανδρών για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

 


Στη σύλληψη δύο ανδρών για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, προχώρησαν οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (17/7) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Πριν από λίγο ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης δύο ημεδαπών ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, Συνεχίζονται οι ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές» ανέφερε ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης ότι «παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματική, αμέλεια είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 4 σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των δήμων και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και συνέχισε: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άντρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν»

«Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Και φυσικά για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν και τις ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων, η καταγραφή θα είναι άμεση και η αποζημίωση των συμπολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Θα ήθελα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή την αυριανή ημέρα, καθώς αυτή θα είναι μια εξίσου δύσκολη μέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα» κατέληξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες