Δημόσιο: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς – Ποια επιδόματα θα αυξηθούν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Δημόσιο: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς – Ποια επιδόματα θα αυξηθούνΈρχονται μπόνους και αυξήσεις επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου, όπως αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη...  

 
που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο.

Ειδικά τα μέλη ΔΕΠ-πέρα από τις ενισχύσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα δουν επιπλέον αναπροσαρμογή που θα φτάνει το 5% στον βασικό τους μισθό και μάλιστα αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022, συμπλήρωσε ο υπουργός. «Ενώ θεσπίζεται θεσπίζεται ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ. Σημαντικά ωφελούμενα θα βγουν και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, πέραν των αυξήσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους που ισχύουν για τους ένστολους, εκείνοι θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματος τους μέσω της αύξησης του επιδόματος των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27% και της αύξησης του επιδόματος παραμεθορίου κατά 30% ».

Οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Επίσης μίλησε μεταξύ άλλων και για τις αυξήσεις που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. «Μια βασική αύξηση θα είναι οριζόντια, της τάξεως των 70 ευρώ μεικτά το μήνα τόσο για το ενιαίο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια. Αυξάνεται και το επίδομα θέσης κατά 30 % και το επίδομα τέκνων από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ . Συνολικά ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος 1.292 ευρώ μεικτά το χρόνο ενώ αν συνυπολογίσουμε και τις αυξήσεις και τις απαλλαγές που ισχύουν φέτος θα έχει όφελος ύψους 2.084 ευρώ μεικτά το χρόνο » τόνισε. 


enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες