Καύσωνας: Δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε όταν ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Καύσωνας: Δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε όταν ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο»Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή ζάλη

 Οι τόσο ανεβασμένες θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, είναι και επικίνδυνες, και γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ειδικά...  

 
από τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπεύθυνοι της υγείας από την πλευρά τους συνιστούν κάθε χρόνο να λαμβάνουμε ορισμένες προφυλάξεις το καλοκαίρι, όπως η αποφυγή ροφημάτων με ζάχαρη ή καφεΐνη, η μείωση της σωματικής δραστηριότητας, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή σε δροσερά μέρη, η κατανάλωση ελαφρών γευμάτων και φυσικά η αποφυγή της έκθεσης στον καυτό ήλιο.

Η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης είναι φυσικά ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που συνιστώνται για την καταπολέμηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Κι αυτό γιατί η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή ζάλη, κάτι που αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η θερμοπληξία.

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι, όμως, το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα;

Η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνεται σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών ποικίλλει ανάλογα με το άτομο.

Για παράδειγμα, η επαρκής ποσότητα για τους ενήλικες άνδρες, σύμφωνα με τις συστάσεις, είναι τουλάχιστον 2,5 λίτρα την ημέρα.

Ανάλογα με το βάρος, διαφέρει και η ακριβής ποσότητα νερού που θα πρέπει να καταναλώνεται, επομένως για μωρά και παιδιά η σύσταση είναι μικρότερη.

Οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες επίσης πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να παραμένουν πάντα ενυδατωμένες. Συνιστάται μάλιστα να αυξάνουν την ποσότητα κατανάλωσης πάνω από το όριο που θεωρείται ότι πρέπει να πίνουν οι ενήλικες.

Με το νερό, όπως και σε πολλές άλλες πτυχές, οι υπερβολές δεν είναι καλές.

Η κατανάλωση πολύ υψηλών ποσοτήτων μπορεί να προκαλέσει απώλειες νατρίου και καλίου και, σε ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε δηλητηρίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες