Συνοριοφύλακες και Στρατός έχουν «μπλοκάρει» μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα στον Έβρο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Συνοριοφύλακες και Στρατός έχουν «μπλοκάρει» μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα στον Έβρο




«Business as usual» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τους Τούρκους που ξεκίνησα και πάλι τις «γνωστές δραστηριότητες» εργαλειοποίησης των αλλοδαπών

 Οι Έλληνες συνοριοφύλακες και ο Ελληνικός Στρατός «μπλοκάρουν» μεγάλο αριθμό... 


 

παρανόμων μεταναστών που βρίσκεται σε νησίδα του Έβρου επί τουρκικού εδάφους και θέλει να εισέλθει στην Ελλάδα.

O Ρ.Τ.Ερντογάν ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Τουρκίας και έπιασε αμέσως «δουλειά», δηλαδή να στέλνει παράνομους μετανάστες για να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να μπουν στην Ελλάδα.

Η Άγκυρα θέλει να εκμεταλλευτεί την πτώση της στάθμης του νερού καθώς είναι ευκαιρία να «σπρώξει» όσο γίνεται περισσότερους παράνομους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (7/6) στην ΕΡΤ, ο ρεπόρτερ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ορεστιάδα, Δημήτρης Σταματάκης, ανέφερε ότι «λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών. Το καινούριο είναι ότι πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στον ποταμό Έβρο και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ενδοχώρα».

Ο δημοσιογράφος επίσης ανέφερε ότι σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους αστυνομικούς.

«Είναι ίσως η θετική συγκυρία να είμαστε και τυχεροί που είναι αυτός σε αυτή τη θέση γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν αρχηγός ΓΕΣ. Έχει υπηρετήσει τόσο στην 16η Μεραρχία στο Διδυμότειχο όσο και στην 12η Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη» ανέφερε.

Το σχέδιο των κυκλωμάτων στον Έβρο

«Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μεταναστευτικό αφού ο στρατός είναι το δεύτερο κομμάτι σε αυτό το παζλ που προσπαθούμε να κρατήσουμε σφραγισμένα τα σύνορά μας μετά την Ελληνική Αστυνομία και τους συνοριοφύλακες.

Θα έχει συζητήσεις με τους αστυνομικούς παράγοντες της περιοχής. Θα μπορέσουμε να δούμε λίγο πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, η οποία αρχίζει πλέον να γίνεται σύνηθες φαινόμενο, δηλαδή το να πηγαίνουν σε κάποιες νησίδες είτε είναι ελληνικές είτε τουρκικές.

Τα κυκλώματα προτιμούν να τους στείλουν σε κάποιες νησίδες ελληνικές, να πάνε για να μπορέσουμε από κει και πέρα μετά οι ελληνικές αρχές να τους απεγκλωβίσουν.

Θα εξετάσει λοιπόν με τους αστυνομικούς διευθυντές της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας αυτό το θέμα. Τι προτείνουν, ποια είναι τα καινούργια δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει για να δούμε πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί στη συνέχεια αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Από κει και έπειτα όμως, αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά […] είναι ότι ακριβώς από την απέναντι πλευρά, στην τουρκική πλευρά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους μετανάστες.

Όπως είπα και στο ξεκίνημα της συνέντευξης βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλουν οι μετανάστες;

Ασφαλή διέλευση από το ποτάμι που αυτή τη στιγμή δεν έχει ορμητικά νερά και το δεύτερο από τη στιγμή που θα μπουν στο ελληνικό έδαφος θα αρχίσουν να περπατούν, να περπατούν και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα μέσω του ορεινού όγκου της Θράκης.

Μέσα από τα βουνά να περπατούν μέρα και νύχτα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, να κρυφτούν δηλαδή μέσα στο βουνό και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και βοηθάνε αυτές οι καιρικές συνθήκες που υπάρχουν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες