Στα «ύψη» τα ενοίκια: Πού κυμαίνονται οι τιμές και γιατί είναι δύσκολη η εύρεση φοιτητικής στέγης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Στα «ύψη» τα ενοίκια: Πού κυμαίνονται οι τιμές και γιατί είναι δύσκολη η εύρεση φοιτητικής στέγηςΔείτε παραδείγματα

«Φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια με τις τιμές να έχουν ανέβει αισθητά ενώ πιο δύσκολη από ποτέ είναι η εύρεση φοιτητικής στέγης. Πόσο νοικιάζονται τα σπίτια και ποιες περιοχές είναι ακόμη προσιτές;

Για... 


 

τα ενοίκια μίλησε το πρωί της Τετάρτης (28/6) στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο πρόεδρος των Ευρωπαίων μεσιτών Θοδωρής Κοσμάς εξηγώντας πως «το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι πια γενικευμένο στην Αθήνα, και στα προάστια, και σίγουρα συμβάλλει στο να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη σε φοιτητικά σπίτια».

Αισθητά ανεβασμένα τα ενοίκια στο λεκανοπέδιο της Αττικής
Τα ενοίκια στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν ανέβει αισθητά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για 15 χρόνια δεν είχαμε νέες κατασκευές και δεν είχαμε πάρα πολλές ανακαινίσεις. Οι ανακαινίσεις που έγιναν στα υπάρχοντα πολύ παλιά ακίνητα κατευθύνονται κυρίως στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Έτσι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός ο οποίος ανεβάζει τις τιμές, και βέβαια όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι φοιτητές να ψάχνουν για σπίτι τόσο καλύτερο.

  • Οι τιμές για ενοικιαζόμενα φοιτητικά διαμερίσματα κυμαίνονται στα τουλάχιστον 10 ευρώ το τετραγωνικό και πάνω στο καλό κέντρο της Αθήνας, από Αμπελοκήπους μέχρι Καλλιθέα, είπε.
  • Δηλαδή μια γκαρσονιέρα 30 τετραγωνικών νοικιάζεται από 300 ευρώ και πάνω.
  • Για διαμερίσματα μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 6 ευρώ το τετραγωνικό.
  • Στις περιοχές γύρω από την Πατησίων, την Λιοσίων και την Αχαρνών οι τιμές είναι χαμηλότερες, είπε.
«Δυστυχώς και εδώ στην Κρήτη διαιωνίζεται το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν σπίτια για τους φοιτητές. Ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οι φοιτητές, δεν είναι μόνο τα Airbnb, η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός και των ευρωπαίων που έρχονται και ξεχειμωνιάζουν. Είναι αυτοί που έρχονται από αλλού και δουλεύουν σε όλη την Κρήτη. Είναι δάσκαλοι, γιατροί κλπ και το πρόβλημα διαιωνίζεται όλο και περισσότερο» είπε στην ΕΡΤ ο μεσίτης Χανίων Γιάννης Κριαράς.


Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι ακριβά, αλλά ότι δεν βρίσκονται πια φοιτητικά σπίτια και διαμερίσματα, σύμφωνα με τον μεσίτη Χανίων.

«Για ένα καινούριο δυάρι και επιπλωμένο οι γονείς να είναι έτοιμοι να δώσουν από 600 ευρώ έως 700 ευρώ, ενώ για παλαιότερα, αν βρεθούν, θα κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ» σημείωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες