Επιχειρησιακή Αναβάθμιση Μοιρών Καταδρομών - Τα Πράσινα Μπερέ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Επιχειρησιακή Αναβάθμιση Μοιρών Καταδρομών - Τα Πράσινα ΜπερέΑποτελούν τον ορισμό των Μονάδων ΛΟΚ καθώς ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ειδικά ψύχους αλλά και στον ανορθόδοξο πόλεμο με έμφαση σε δύσβατα και δυσπρόσιτα εδάφη. Ο πολλαπλός και καίριος ρόλος τους αποδείχθηκε και στα γεγονότα του Έβρου το 2020 όπου κλήθηκαν... 

 
να συνδράμουν τις δυνάμεις αποτροπής που αντιμετώπισαν με επιτυχία την ασύμμετρη, υβριδική επίθεση με χιλιάδες μετανάστες την οποία σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν οι Τουρκικές αρχές.

Η φήμη τους ως «σκληρές» Μονάδες καταδρομέων είναι γνωστή και από τις τάξεις τους έχουν περάσει κορυφαίοι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι οι Ορεινές Μοίρες Καταδρομών, Β’ ΜΚ, και Ε’ ΜΚ με έδρα τη Νάουσα και τη Δράμα αντίστοιχα. Η επιχειρησιακή αναβάθμιση για τις «Βόρειες Μοίρες» καταδρομένων αποτελεί έναν από τους άμεσους επόμενους στόχους σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στην οποία ανήκουν. Ώστε να ανέβουν επίπεδο, να διευρύνουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες και να αποτελέσουν τον ισχυρό βραχίονα της ΔΕΠ στη Βόρεια Ελλάδα κοντά στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Την ώρα που οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων οι οποίες εδρεύουν στο Λεκανοπέδιο έχουν κάνει άλματα και πλέον περιλαμβάνονται στην «αφρόκρεμα» των SOF του ΝΑΤΟ, οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των νησιών συνεχώς αναβαθμίζονται όπως και οι υπόλοιπες επίλεκτες Μονάδες που ανήκουν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου σειρά παίρνουν οι ορεινοί καταδρομείς. Ενίσχυση με σύγχρονο εξοπλισμό με έμφαση στον ορεινό αγώνα αλλά και στις επικοινωνίες αλλά και συμμετοχή σε όσο το δυνατό περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όχι μόνο εντός της χώρας είναι τα επόμενα βήματα για τις «Βόρειες Μοίρες».

Ήδη σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ εντός του τρέχοντος έτους έχει αποφασιστεί η…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες